LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-04-2019 13:40 UUR Door: Sander Janssen

NEC kiest voor drie trainers: "Ieder heeft een eigen rol"


Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer hebben woensdag voor het eerst samen de training geleid bij NEC. Het drietal neemt het over van de vertrokken Jack de Gier en Patrick Pothuizen. Algemeen directeur Wilco van Schaik verklaart de beslissing om De Groot en Meijer door te schuiven.

 

"We geloven niet zo in het aannemen van mensen van buitenaf in een lopend seizoen", zei Van Schaik tegen ForzaNEC.nl. "Als die nu binnenkomen, is in het verleden aangetoond dat het vaker niet goed gaat dan wel. Mensen moeten wennen aan de staf, de club en de spelers. Adrie kent de selectie door en door. Hij heeft een bepalende rol gehad in de staf. We wilden twee nieuwe mensen toevoegen omdat Jack en Patrick zijn vertrokken en met nieuwe energie ook iets in de staf teweeg te brengen."

 

Die twee 'nieuwe' mensen werden De Groot, jarenlang assistent en nu trainer van Jong NEC, en Rogier Meijer, trainer van NEC onder 19. "Ron heeft kwaliteiten en iedereen kent die. We wilden er ook jonge energie aan toevoegen. Rogier doet het goed. Hij stond een paar jaar geleden nog op het veld. Daardoor staat hij dicht bij de spelers. In dit drietal heeft ieder een eigen rol. Ik heb dinsdagavond al met ze gezeten en dat klikt wel."

 

Lees ook: Van Schaik zag droom De Gier uiteenspatten: "Dit gun je niemand"

 

Het was even de vraag of De Groot opnieuw wilde instappen bij NEC. Hij deed dit al vier keer eerder als ad-interim, de laatste keer in 2017 na het ontslag van Peter Hyballa. "Hij doet het voor de club. Dit is zijn club. Ik hoorde vooraf ook dat hij het misschien liever niet opnieuw wilde overnemen, dus het zat wel in mijn achterhoofd. Maar hij heeft niet getwijfeld. Iedereen is weleens teleurgesteld in deze club, maar soms moet je over je emotie heenstappen. Het clubbelang staat voorop en daar heeft Ron het goede voorbeeld in gegeven."

 

Van Schaik beseft wel dat NEC meteen moet presteren om de play-offs nog te halen. "Het is kort dag. We staan veel punten achter. De uitdaging is groot, maar we willen toch proberen om met deze wijziging de play-offs te halen. Als je deze mensen intern hebt lopen, moet je daar gebruik van maken. Ik ben blij dat Ron en Rogier dit willen doen."

 

Foto: Rob Koppers

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS