LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

19-11-2019 20:26 UUR Door: Redactie

NEC in Football Manager 2020: Sabak in de basis, Proper als grote belofte


Als Eerstedivisionist ontbreekt NEC al een tijdje in voetbalspellen als FIFA en PES, maar in Football Manager is de Nijmeegse club nog altijd te vinden. Dinsdag kwam de nieuwste editie van het managersspel uit, waarvan vooraf al bekend werd dat NEC’er Dirk Proper bekendstaat als groot talent. We werpen een blik op hoe de club er in het spel voorstaat.

 

Na onze aanstelling als trainer krijgen we direct de sterkste elf te zien en daarin valt een aantal dingen op: Mart Dijkstra is aangemerkt als verdediger, Paolo Sabak is een basiswaardige speler en speelt niet bij Jong NEC en het contract van Mathias Bossaerts is nog niet ontbonden. De Belgische verdediger is zelfs een van de beste spelers van de club. De beste vleugelspeler is overigens verhuurd aan Willem II: Mike Trésor Ndayishimiye. De doelstelling is hetzelfde als in het echt: het halen van de play-offs.

 

 

Aan de sterkte opstelling vallen ook enkele dingen op: Bossaerts staat in de basis centraal achterin naast Rens van Eijden (de beste speler van de club) en ook Sabak zou moeten starten. Op het middenveld staan verder Tom van de Looi en Zian Flemming. In de realiteit is Flemming meer een 10 en spits en op die posities kan hij in het spel ook uit de voeten. Op het middenveld staat echter geen goede controleur nu Dijkstra is aangemerkt als verdediger. Voorin staan Anthony Musaba, Etien Velikonja en Jonathan Okita. Laatstgenoemde is overigens een pure linksbuiten, terwijl hij in het echt ook als rechtsbuiten gebruikt kan worden.

 

 

Zoals gezegd is Van Eijden de beste speler in het spel. De aanvoerder krijgt als enige vier sterren. Er zitten zeven spelers met drieënhalve ster achter: Velikonja, Bart van Rooij, Flemming, Kuipers, Dijkstra, Branderhorst en Bossaerts. Okita lijkt met een beoordeling van drie sterren (vier potentieel) wat laag beoordeeld. Ole Romeny, inzetbaar als spits, linksbuiten en 10, krijgt ook drie sterren en vier potentieel. Hetzelfde geldt voor Frank Sturing, Cas Odenthal, Van de Looi en Kvida. De potentie van Proper is ook zichtbaar: met tweeënhalve ster zit de jonge middenvelder bij het begin van het spel al dicht tegen de basis aan.

 

 

We nemen de proef op de som en simuleren de eerste veertien wedstrijden, evenveel als NEC er nu in het echt heeft gespeeld. Het programma is in het spel niet hetzelfde als in het echt, toch geeft het een beeld. NEC wordt door Football Manager wat hoger ingeschat dan dat het nu staat, want na veertien duels staan de Nijmegenaren op de derde plek op slechts één punt achterstand van de verrassende koploper Jong FC Utrecht. Velikonja is clubtopscorer met zeven goals, iets meer dan de twee die hij er in het echt in heeft liggen. NEC stond na negen duels achter Jong Utrecht en pakte daardoor meteen de eerste periodetitel.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS