LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-12-2019 23:53 UUR Door: Sander Janssen

NEC dreigt Overtoom te moeten missen tegen FC Eindhoven


Voor NEC was het vrijdag een zure avond tegen Almere City en voor Tom Overtoom al helemaal. De 29-jarige middenvelder stond voor het eerst sinds de eerste competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven weer in de basis in de Eerste Divisie, maar moest er na een half uur al af met een hamstringblessure. De kans is groot dat 2019 er voor hem opzit.

 

"Voor hem is het heel vervelend", zei trainer François Gesthuizen. "Hij heeft een moeilijke fase achter de rug en is daar goed mee omgegaan en is hard blijven trainen. Na FC Eindhoven-thuis is hij eigenlijk niet meer in het team gekomen, ook omdat er wat spelers bijkwamen. De laatste weken verdiende hij het om weer te gaan spelen. Hij leverde ook nog een aardig schot. Ik hoop dat het meevalt, maar een hamstringblessure kost meestal wel een paar weken. Dat moeten we afwachten."

 

De rol van Overtoom leek eerder dit seizoen juist uitgespeeld. De middenvelder hield enkel de bank warm en deed alleen in het bekerduel met Excelsior een keer mee. Tegen FC Volendam en vorige week tegen - opnieuw - Excelsior viel Overtoom echt weer in. Tegen Almere koos het trainerstrio ervoor om hem in de basis te zetten.

 

"We zijn wat gewisseld in de manier van spelen, van de punt naar voren naar de punt naar achteren. We spelen niet meer met twee controleurs, dan kun je Tom goed gebruiken als aanvallend ingestelde middenvelder. Voorheen hadden we Mart Dijkstra en Tom van de Looi. Overtoom is iemand die de bal naar voren brengt. Tegen Volendam vonden we onze opbouw stroef, vandaar deze zet."

 

Voor Overtoom was het extra zuur dat hij er zo vroeg weer uit moest, want de middenvelder speelde een heel behoorlijk eerste half uur. "Tom is heel vaardig aan de bal. Hij kan openingen zien en is goed in de passing. Hij kan het spel temporiseren en ziet de ruimtes. Het is heel vervelend voor hem."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS