LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

02-09-2019 11:30 UUR Door: Redactie

NEC doet voor het eerst sinds 2016 transfers op Deadline Day


Met de huur van Zian Flemming, de aanstaande komst van Etien Velikonja en het vertrek van Sven Braken is er voor het eerst in drie jaar weer iets te doen bij NEC op Deadline Day, de laatste dag van de transferperiode.

 

De afgelopen twee seizoenen had technisch directeur zijn zaakjes vaak al voor 31 augustus geregeld. Wel haalde hij vorig seizoen na het sluiten van de markt nog Mike Trésor Ndayishimiye. NEC speelde in de afgelopen twee jaar tevens wedstrijden op of rond 31 augustus.

 

Voor de laatste transfers op Deadline Day, vóór dit seizoen, moeten we terug naar 2016. NEC versterkte het vreemdelingenlegioen dat uiteindelijk zou degraderen met André Fomitschow en Fabian Gmeiner. In die periode was het vaak gissen of nieuwe spelers van technisch manager Danny Hoekman of adviesbureau Futuralis afkwamen.

 

In 2013 en 2014 werden er ook transfers gedaan op Deadline Day. Lasse Nielsen werd in 2014 verhuurd aan AA Gent en een jaar eerder trok NEC - toen ook op 2 september - liefst drie spelers aan: Samuel Stefanik, Jakob Jantscher en Marnick Vermijl. Met hen erbij degradeerde NEC in dat seizoen uiteindelijk alsnog. Als afsluiter: NEC haalde op Deadline Day 2011 Krisztián Vadócz transfervrij terug van Osasuna.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS