LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-08-2017 10:00 UUR Door: Sander Janssen

NEC-concurrenten onder de loep: SC Cambuur


Wie is het komende seizoen de belangrijkste concurrent van NEC? De komende dagen zal ForzaNEC een overzicht geven van de clubs waar rekening mee gehouden moet worden. Vandaag SC Cambuur.

Begin in Leeuwarden over het tweeluik tegen MVV dat vorig seizoen het slot van het seizoen van Cambuur betekende en men barst spontaan in huilen uit. Wat een triomfrijke zegetocht moest worden, mondde uit in een debacle. De ploeg uit Maastricht schakelde Cambuur na de 1-1 in het heenduel uiteindelijk in Friesland uit door met 1-2 te winnen. Einde play-offs, einde seizoen.


Voorbereiding  
VV DTDSC Cambuur1-7
SC CambuurAlmere City FC2-3
Regioteam KootsertilleSC Cambuur1-8
SC CambuurSparta0-1
AZSC Cambuur4-0
PEC ZwolleSC Cambuur4-0
SC CambuurHelmond Sport2-1

Transfers

Vervolgens gebeurde er veel. Marinus Dijkhuizen werd de nieuwe trainer van Cambuur en er werden verschillende bekende namen aangetrokken als versterking voor de selectie. Justin Mathieu, Bryan Smeets, Martijn van der Laan en Erik Cummins moeten de Leeuwardenaren van extra kwaliteit voorzien. Sterkhouders als Robbert Schilder, Ricardo Kip en Xander Houtkoop werden – vooralsnog – behouden.

 

Is alles dan hosanna in Leeuwarden? Nee, want de club raakte ook behoorlijk wat goede spelers kwijt. Wat te denken van Sander van de Streek, Erik Bakker en Tarik Tissoudali? Afgelopen vrijdag raakte de club ook nog Stefano Lilipaly kwijt. Vooral in de verdediging lijkt Cambuur kwetsbaar, ook gezien de voorbereiding. Forse nederlagen tegen AZ en PEC Zwolle en verlies tegen Almere City en Sparta.

 

Sterkhouders

De belangrijkste spelers zijn vooral op het middenveld en in de aanval te vinden. Schilder brengt een brok aan ervaring, terwijl Smeets een prima aanwinst is voor de Friezen. Voorin is Mathieu een nieuweling, hij was vorig seizoen uitblinker bij FC Oss en moet spits Martijn Barto van voorzetten gaan voorzien.

 

Cambuur lijkt met een op papier sterk middenveld en een dito aanval een geduchte concurrent voor NEC. Pas op 3 november komen beide ploegen elkaar tegen. Cambuur reist dan af naar Nijmegen.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS