LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-08-2020 15:50 UUR Door: Redactie

NEC boekt eenvoudige eerste oefenzege


NEC heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Galacticos Academy werd het 8-0. De tegenstander uit Engeland bleek van een matig niveau en de score had eigenlijk nog hoger uit kunnen vallen.

 

NEC zou zaterdag eigenlijk tegen Longa'30 spelen, maar de hoofdklasser zegde geheel terecht af in verband met een sterfgeval. De Nijmegenaren zochten vervolgens naar een nieuwe tegenstander en dat werd het onbekende Galacticos Academy, een elftal uit Engeland. Het niveau van de ploeg was vooraf lastig in te schatten, maar bleek niet heel hoog. NEC stond onder toeziend oog van Edgar Barreto al na vijf minuten op een 2-0 voorsprong. Ayman Sellouf schoot raak na een voorzet van Bart van Rooij en debutant Anton Fase zorgde voor de 2-0.

 

 

Het leek hard te gaan toen het via linksback Souffian El Karouani 3-0 werd en toen Sellouf kort daarna voor 4-0 zorgde, maar daar bleef het in de eerste helft bij. Jongelingen El Karouani, Sellouf en Syb van Ottele maakten een goede indruk. De bezoekers vielen een aantal keer aan, maar maakten niet echt aanspraak op een doelpunt. Pas na rust, toen er volop was gewisseld, volgde de 5-0 via verse kracht Elayis Tavsan. De rechtsbuiten omspeelde zijn man en schoot in de lange hoek. Zo'n tien minuten later maakte Jonathan Okita er 6-0 van en later in de tweede helft zorgde Cas Odenthal op aangeven van Joep van der Sluijs voor de zevende goal. Het slotakkoord was aan Okita, die met zijn tweede van de middag voor 8-0 zorgde.

 

De score had veel hoger kunnen uitvallen, maar dat bleef de ploeg uit Engeland bespaard. NEC komt dinsdag weer in actie. Dan staat er een uitwedstrijd tegen De Treffers op het programma. De Groesbekenaren verloren eerder in deze voorbereiding van De Graafschap (1-4) en TOP Oss (0-1).

 

 

Scoreverloop:

2' 1-0: Sellouf.

5' 2-0: Fase.

13' 3-0: El Karouani.

18' 4-0: Sellouf.

48' 5-0: Tavsan.

57' 6-0: Okita.

73' 7-0: Odenthal.

82' 8-0: Okita.

 

Opstelling NEC eerste helft: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Bukusu, El Karouani; Bruijn, Van Ottele, Beekman; Fase, Romeny, Sellouf.

 

Opstelling NEC tweede helft: Alblas; Van Rooij (71' Van Ottele), Odenthal, Rebergen, El Karouani (71' Sellouf); Sturing, Van der Sluijs, Proper; Tavsan, Velikonja, Okita.

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS