LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

08-08-2020 11:35 UUR Door: Redactie

NEC blameert zich in de hitte tegen SC NEC


NEC heeft zichzelf zaterdagochtend niet bepaald van zijn beste kant laten zien. De ploeg van trainer Rogier Meijer speelde op De Eendracht gelijk tegen SC NEC, de Nijmeegse amateurtak die uitkomt in de Eerste Klasse: 2-2.

 

De traditionele wedstrijd tegen de amateurtak van NEC zou eigenlijk pas om 18.00 worden gespeeld, maar werd vervroegd naar 10.00 vanwege de verwachte hitte. 's Ochtends was het al behoorlijk heet op De Eendracht en NEC miste enkele spelers. Kevin Bukusu en Jordy Bruijn waren er weer niet bij en ook Edgar Barreto, Bart van Rooij en Norbert Alblas ontbraken. In de eerste helft koos Meijer voor onder anderen keeper Job Schuurman, Lars Rebergen, Thomas Beekman en Etien Velikonja.

 

 

Laatstgenoemde opende in de beginfase bijna de score nadat hij zelf werd gevloerd en aanlegde voor een vrije trap. De Sloveen schoot op de paal. NEC maakte net als tegen De Treffers in de eerste helft geen beste indruk in de aanval. Van de amateurs hadden de profs achterin weinig te vrezen, maar een doelpunt maken bleek opnieuw lastig. Jonathan Okita en Souffian El Karouani kregen kansen en uiteindelijk was het Syb van Ottele die de score opende. Okita gaf de bal uit een vrije trap mee aan Anton Fase. De aanvaller legde breed en zag Van Ottele binnentikken: 0-1.

 

Na een iets kortere eerste helft dan 45 minuten schoten de amateurs uit de startblokken. De ploeg kwam op 1-1 nadat Schuurman de bal tegenhield, maar in de rebound kansloos werd gelaten. Die stand bleef overigens niet lang op het scorebord staan, want invaller Ole Romeny maakte eindelijk zijn eerste goal van de voorbereiding. De aanvaller draaide na een pass van Elayis Tavsan knap weg bij zijn tegenstander en rondde netjes af: 2-1.

 

 

NEC kreeg het weer niet voor elkaar om de voorsprong vast te houden. De 2-2 mocht er overigens zijn. Na een kans voor de amateurs was keeper Schuurman uit zijn doel gekomen. De bal werd weggewerkt en voordat een NEC'er aan de bal kon komen, schoffelde de linksbuiten van de amateurs de bal hard voor zijn voeten weg. Vervolgens vloog de bal over Schuurman heen in het doel en stond het weer gelijk. NEC kreeg daarna nog een uitgelezen kans op 3-2 via een strafschop, maar de inzet van Romeny was te zwak en de rebound ging naast.

 

 

 

NEC komt dinsdag weer in actie. Dan reist de ploeg van Meijer naar Eindhoven voor een duel met UNA.

 

Wedstrijdverloop

35' 0-1: Van Ottele.

46' 1-1.

54' 2-1: Romeny.

65' 2-2.

 

Opstelling NEC: Schuurman; Lartey Sanniez, Van Eijden (46' Odenthal), Rebergen, El Karouani (46' Van der Sluijs); Van Ottele (46' Sturing), Beekman, Proper; Fase (46' Tavsan), Velikonja (46' Romeny), Okita (46' Sellouf, 78' Okita).

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS