LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-01-2018 21:50 UUR Door: Sander Janssen

NEC bezorgt Lijnders absoluut droomdebuut


Pepijn Lijnders heeft zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van NEC met ruime cijfers gewonnen. Zijn ploeg maakte gehakt van Go Ahead Eagles: 5-1. Anass Achahbar was met een hattrick de gevierde man aan Nijmeegse zijde.

Na een beginfase waarin beide ploegen aftastten, brak NEC na ruim een kwartier de ban. De ploeg van Lijnders kreeg via Achahbar en Steeven Langil al kleine kansen, al was Go Ahead via Joey Suk ook dichtbij. De middenvelder schoot over. In de zeventiende minuut stuurde Calvin Verdonk Ferdi Kadioglu weg met een dieptepass. De middenvelder tikte de bal subtiel langs zijn tegenstander, waardoor deze voor de voeten van Achahbar kwam. De spits schoof simpel binnen: 1-0.

Gelijkmaker
De openingstreffer van NEC hing niet in de lucht, net als de gelijkmaker van Go Ahead die zes minuten later viel. De Nijmeegse defensie stond niet op te letten - met name Verdonk en Wojciech Golla - en Manchester City-huurling Aaron Nemane kon ver doorlopen. De snelle vleugelspeler kapte naar binnen, zag ruimte en schoof de bal in de rechterhoek achter doelman Joris Delle. Zo kon NEC weer opnieuw beginnen.

Wat vaststond was dat NEC tot dan zeker niet overtuigend speelde, maar daarna wel goede kansen kreeg op een nieuwe voorsprong. Zo had Jari Schuurman meer kunnen halen uit een mogelijkheid toen hij één op één met doelman Sonny Stevens kwam te staan na goed druk zetten en schoot Langil voorlangs nadat hij zich met een fraaie beweging langs Go Ahead-aanvoerder Xandro Schenk had gewerkt. De Fransman had richting de rust wél succes toen hij na een goede actie de assist gaf op de 2-1 van Kadioglu. De middenvelder werkte beheerst binnen na een overstapje van Achahbar. Go Ahead had na een denderende fase van NEC richting de rust geluk dat het na 45 minuten 'maar' 2-1 stond.Na rust
Go Ahead liet NEC vlak na rust even wakker schrikken toen spits Sam Hendriks een afvallende bal oppikte en voorgaf op Nemane. De vleugelspeler kwam dankzij Verdonk niet tot scoren; de linksback gooide zich vol voor de bal. Een paar minuten later konden de Nijmegenaren weer juichen. Michael Heinloth had alle ruimte na een goede dieptepass en gaf voor op Achahbar en Schuurman. Laatstgenoemde schoot de bal hard in het dak van het doel: 3-1.

NEC had het heft duidelijk in handen en liet de teugels niet vieren. Gregor Breinburg kreeg aan de linkerkant alle ruimte en schoot over de grond op doel. Stevens redde half, waarna Achahbar met een intikker voor zijn tweede treffer tekende. Bijna direct vanuit de aftrap scoorde NEC weer. Achahbar kon op doel af met Kadioglu naast zich. De spits probeerde met een lobje Stevens te verschalken. De doelman redde, maar Achahbar kreeg een herkansing. Daarin was het wel raak: 5-1. Vervolgens speelde NEC de wedstrijd uit.

Tijd om uit te rusten heeft NEC niet, want aanstaande maandag staat het inhaalduel met FC Oss op het programma. Vervolgens gaan de Nijmegenaren op vrijdag op bezoek bij Almere City FC, de club van trainer Jack de Gier.

Wedstrijdverloop
17' 1-0 Achahbar.
23' 1-1: Nemane.
40' 2-1: Kadioglu.
49' 3-1: Schuurman.
61' 4-1: Achahbar.
62' 5-1: Achahbar.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra (82' Bikel), Kadioglu, Breinburg; Schuurman (71' Jansen), Achahbar (77' Braken), Langil.

Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens; Opdam, Buwalda, Schenk, Savastano; Suk, Beltrame, Soumaoro (64' Overgoor); Nemane, Hendriks, Langedijk (64' Werkhoven).

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS