LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-09-2019 18:18 UUR Door: Redactie

NEC betaalt huur niet, gemeente stelt club in gebreke


NEC heeft voor de maanden juli, augustus en september niet aan haar betalingsverplichtingen ten opzichte van de gemeente voldaan voor de huur van het Goffertstadion en de Eendracht. De gemeente Nijmegen heeft de club dinsdag per brief in gebreke gesteld.

 

De club is de gemeente ook een jaarlijks bedrag verschuldigd vanwege een afbetalingsregeling die NEC met de gemeente sloot vanwege schulden die ontstaan zijn na de degradatie naar de eerste divisie in 2014. Ook hieraan is niet voldaan. "In een mondeling overleg op 26 augustus jongstleden hebben de portefeuillewethouder en het afdelingshoofd Vastgoed, Sport en Accommodaties de directeur van NEC hier op gewezen", laat het college weten aan de gemeenteraad.

 

NEC moet een flink bedrag terugbetalen aan de gemeente. "Aangezien het verschuldigde bedrag à raison van 243.868,47 euro nog niet is betaald, stellen wij NEC in gebreke. We verwachten nog deze week een reactie en zullen ons vervolgens nader beraden."

 

"Dat moeten ze rap betalen", vindt SP-fractievoorzitter Hans van Hooft. "Achterstanden accepteren we niet. Maar ik begrijp overigens dat ze ook gaan doen." GroenLinks-fractievoorzitter April Ranshuijsen noemt het 'vervelend nieuws'. "Er zijn afspraken gemaakt met NEC en daar houden ze zich niet aan. Dat is niet netjes. Ik verwacht van hen dat ze dat alsnog snel gaan doen." Sailliant detail is dat de gemeenteraad woensdag werkbezoek heeft bij NEC.

 

Overigens kan de gemeente ook niet zo goed met geld omgaan. In april werd Nijmegen nog op de vingers getikt door de provincie Gelderland omdat er een begrotingstekort van 4,5 miljoen euro zou zijn. Dat is ruim de helft van de complete begroting van NEC.

 

Via mediapartner RN7.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS