NEC is de tweede seizoenshelft van de Jupiler League belabberd begonnen. In en tegen Eindhoven bewees de equipe zichzelf een zeer slechte dienst door met 3-0 te verliezen.
Er waren nogal wat aanpassingen in het elftal. Door de afwezigheid van Alireza Jahanbakhsh (Azië Cup), Christian Santos en Kevin Comboy (blessures), begon Ruud Brood met Navarone Foor, Muhammed Mert en Tobias Haitz in de basis. Deze verandering pakte niet goed uit voor NEC.
Binnen een kwartier had de thuisploeg al twee keer gescoord. Na drie minuten scoorde Joey Sleegers namelijk, maar vanuit buitenspelpositie. Maar zijn goal kwam alsnog, twaalf minuten later. Sleegers lobte de bal over de ver uit de goal gekomen Joshua Smits. NEC kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Het team leidde onnodig veel balverlies en FC Eindhoven was veel feller. Wat schaarse kansjes van Sjoerd Ars en Anthony Limbombe gingen naast.
Net voor rust greep Brood in door Mert te vervangen door Patrick Joosten, de A-speler die daarmee zijn debuut maakte in het eerste van NEC. Toen NEC in de tweede helft weer wat beter ging voetballen, kwam daar de 2-0 van Eindhoven, na geklungel achterin. Aanvoerder Jens van Son mocht de goal maken.
De invalbeurten van Admir Bajrovic en de weer fitte Marcel Appiah deden niks tegen de flinke achterstand. Sterker nog, Branco van den Boomen maakte er twintig minuten voor het einde van de wedstrijd zelfs nog 3-0 van.
Zo is NEC het nieuwe kalenderjaar erg slecht begonnen. Een voordeel is dat Roda JC tegen RKC Waalwijk tevens flink onderuit ging met 3-0. Daardoor blijft de voorsprong op Roda JC zes punten, maar is FC Eindhoven drie punten ingelopen. Het verschil met de Brabanders is nu zeven punten.
Opstelling:
Joshua Smits; Giovanni Gravenbeek, Rens van Eijden, Tobias Haitz (56′ Marcel Appiah), Jeffrey Leiwakabessy; Gregor Breinburg, Muhammed Mert (43′ Patrick Joosten), Tom Daemen (63′ Admir Bajrovic); Navarone Foor, Sjoerd Ars, Anthony Limbombe.
Scoreverloop:
13′ Joey Sleegers
55′ Jens van Son
67′ Branco van der Boomen