LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-09-2019 06:00 UUR Door: Redactie

NEC-bannelingen hebben zichzelf met een probleem opgezadeld


Paolo Sabak, Mathias Bossaerts en Joey van den Berg trainen nu al een tijdje mee met Jong NEC in afwachting van een (transfervrij) vertrek naar een nieuwe club. De transferdeadline is verstreken en nu dreigt het drietal minimaal tot de winterstop bij de Nijmeegse beloften te verpieteren.

 

In veel Europese landen sluit de transferwindow op 2 september om 23:59. Normaal gesproken is dat op 31 augustus, maar die dag viel dit jaar in het weekend. Vaak komt het voor dat clubs op de laatste dag van de transferwindow het contract van een speler zonder perspectief ontbinden. Waarom gebeurt dat niet nog na 2 september?

 

In de regels van de FIFA staat dat transfervrije spelers alleen kunnen worden vastgelegd als zij al zonder contract zaten op het moment dat de transferwindow werd gesloten. Dat betekent dat een speler van wie het contract op 3 september wordt ontbonden, alleen nog aan de slag kan bij clubs uit landen waar de transfermarkt op dat moment nog open was. Wil hij in bijvoorbeeld Nederland of België aan de slag moet hij wachten tot de transfermarkt weer open gaat op 1 januari. Een dienstverband in Honduras, Koeweit of Gambia zou nog wel mogelijk zijn.

 

Als Sabak en Bossaerts willen terugkeren naar België hadden ze dat op 2 september moeten doen of op die dag hun contract bij NEC laten ontbinden. Ondanks interesse van enkele clubs én het feit dat NEC ze transfervrij wilde laten gaan, bleven zij in Nijmegen. Waarschijnlijk trainen zij net als Van den Berg nog vier maanden mee met Jong NEC.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS