LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-11-2018 22:21 UUR Door: Sander Janssen

Ndayishimiye tevreden over basisdebuut: "Maar het kan altijd beter"


Mike Ndayishimiye stond donderdag voor het eerst in de basis bij NEC, dat in het bekertoernooi met 2-3 verloor van Fortuna Sittard. De van Anderlecht overgekomen jongeling begon als linksbuiten. "Dit was voor mij een mooie kans", zei hij tegen ForzaNEC.nl.

Ndayishimiye liet zich vanaf links enkele malen zien, maar noteerde geen goal of assist. "Er zat veel energie in het team, dat is voor mij als aanvaller ook fijn. Er was veel beweging. Ik had mezelf nog meer kunnen laten zien vanaf links, maar dat komt wel naarmate ik meer ga spelen. Het voelde goed. Het kan altijd beter, maar je moet ook niet te kritisch zijn op jezelf."

De aanvaller baalde van de uitschakeling in de beker, omdat NEC kansen kreeg op meer. "Als ik zie hoe de wedstrijd is gelopen, denk ik dat we een tijd boven Fortuna uitstaken en meer kansen kregen. Toen zij eenmaal kansen kregen, ging de bal er ook meteen in. Spijtig. Aan het einde kregen we nog kansen, maar het was net niet. Het geluk ontbrak toen."

Ndayishimiye is dankbaar voor zijn eerste basisplek en hoopt natuurlijk op meer. "Ik moet zo veel mogelijk speelminuten meepikken. Dit is mijn eerste jaar in het profvoetbal en niet meer in de jeugd. Of ik zondag weer begin? Dat hoor ik vrijdag, denk ik."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS