LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-03-2019 22:58 UUR Door: Sander Janssen

Ndayishimiye op het middenveld bij NEC: "Zelf ook niet verwacht"


Mike Trésor Ndayishimiye was vrijdagavond misschien wel de meest verrassende naam in de basis van NEC. De negentienjarige aanvaller verving Leroy Labylle op het middenveld en scoorde. De Nijmegenaren overtuigden tegen FC Den Bosch: 5-0.

 

"We komen van heel ver. Iedereen staat er nu achter en we laten het zien op het veld', zei Ndayishimiye tegen ForzaNEC. "Dit is echt top. Vanaf minuut één zaten we erbovenop. De eerste treffer kregen we een beetje cadeau en de tweede ook. Dan is de kop eraf. Als je dan 3-0 maakt, is het wel klaar. We wilden hetzelfde spelen als Roda. Niet bang zijn, vol druk vooruit."

 

Ndayishimiye tekende in de beginfase, kort na de 1-0 van Jonathan Okita, voor de tweede treffer van NEC. "Ik zette druk vanuit de tweede lijn. De bal wordt veroverd en ik kom twee tegen een te staan. Ik ging buitenom, recht op de keeper af. Het was wel een moeilijke hoek. Ik kon nergens heen. Ik kon niet terugkappen of de bal in het dak van het doel schieten, dus dan maar zo door de benen. Dat was lekker."

 

Waar het NEC vrijdag gemakkelijk afging, had de ploeg het eerder dit seizoen in Den Bosch nog heel lastig. Toen verloor de ploeg van trainer Jack de Gier met 3-2. "We hebben geleerd van die wedstrijd. Het ging daar heel moeizaam. We wilden Den Bosch niet aan voetballen laten toekomen. Daarom zetten we zo fel druk. Ik hoop dat we dit ook de komende weken kunnen laten zien."

 

 

Basisplek

Vooraf stond Ole Romeny in de vermoedelijke basiself van NEC, maar het werd Ndayishimiye. "Ik had het zelf ook niet verwacht. Ik stond op het middenveld. Jordy was wat meer verdedigend en ik was samen met Mart de loper. Ik stond wel wat meer op 10 om de diepgang te vinden. Het is geen nieuwe positie voor mij. Ik stond er in de jeugd ook vaak. Dit is wel een ander niveau, maar ik vind de 10 positie wel iets hebben."

 

Ndayishimiye laat zich na de winterstop steeds meer zien en scoort ook vaker. Tijdens het trainingskamp in Spanje zei hij eerder nog dat hij op meer speeltijd had gehoopt. "Ik zei dat vooral omdat ik er zin in had, ik was gretig. Ik probeerde op de training te bewijzen dat ik de plek verdien. Dat de trainer me het vandaag heeft gegund, is heel mooi. Ik probeer alleen maar mezelf en het team te belonen."

 

Mogelijk speelt Ndayishimiye volgende week zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam in de spits, aangezien internationals Ferdy Druijf en Ole Romeny ontbreken. "Ik heb wel vaak in de spits gespeeld in de jeugd en bij het nationale team. Dan was ik wel valse spits. Ik ben geen echte 9. Dit is een ander niveau. Ik denk niet dat het me ligt. We zullen zien voor wie de trainer kiest. Er zijn genoeg spelers die kunnen scoren, dat hebben we wel laten zien."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS