LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

11-09-2018 10:00 UUR Door: Julian Paardekooper

Ndayishimiye babbelde met Groeneveld over NEC


Mike Trésor Ndayishimiye speelt de komende drie seizoenen voor NEC. De Belgische voorhoede speler komt transfervrij over van Anderlecht en heeft diverse aanbiedingen van topclubs afgeslagen. "Hier kan ik in het hoogste team spelen."

 

"Bij Monaco en Juventus zou ik in het beloftenteam komen te spelen, bij NEC ligt er een sportief plan voor de club en voor mij." Mike Trésor keek ook naar de stormachtige ontwikkelingen van Anthony Limbombe en Arnaut Groeneveld. "Ik heb via vrienden aan Arnaut om advies gevraagd en heb Limbombe afgelopen jaren ook gevolgd. Ik kende NEC door hen ook al voordat de club bij me aanklopte."

 

Hij koos er zelf voor om zijn contract bij Anderlecht uit te dienen. Hij is gehaald als rechtsbuiten en kan eventueel ook in de as uit de voeten. "Maar ik geef zelf de voorkeur aan de linksbuitenpositie. Bij Anderlecht en België O19 speelde ik wel altijd in de spits en dat ging me ook goed af", met zes doelpunten in elf wedstrijden voor het oudste nationale jeugdteam.

 

Vrijdag neemt NEC het op tegen Jong PSV. "Ik zou kunnen spelen. Ik heb de hele zomer doorgetraind met personal coaches dus ben topfit." Stadionspeaker Gerry van Campen waagde gisteravond al een poging om zijn naam uit te spreken. "Hij spreekt het bijna goed uit. De 'N' is een stille 'N' dus spreek je niet uit. Maar voor een eerste keer: top gedaan, haha!"

 

 

 

 

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS