LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

23-03-2020 15:00 UUR Door: Cas Jansen

Memorabele momenten: NEC verslaat Feyenoord in eigen huis


Vanwege de uitbraak van het Corona-virus wordt er in Nederland niet gevoetbald tot en met 6 april. Een mooie gelegenheid om is in de archieven te duiken met ForzaNEC, om memorabele wedstrijden, periodes en momenten terug te halen. Vandaag blikken we terug op twee historische duels tussen NEC en Feyenoord.

 

Feyenoord is niet de favoriete tegenstander van NEC, de Nijmegenaren wonnen maar 18,3% van hun competitieduels met de Rottendammers. Toch zaten in al die jaren ook leuke wedstrijden tussen voor NEC. We pikken er twee uit.

 

2006: NEC-Feyenoord 4-1

In het seizoen 2006/2007, het eerste onder Mario Been, eindigde NEC op de 10e plaats. NEC speelde dat jaar tweemaal tegen de Rottendammers en deden het verrassend goed. Met een grote overwinning thuis en een gelijkspel in De Kuip hield NEC goed stand tegen de elf van Feyenoord die destijds de zevende plek bezette.

 

Het bleef in de thuiswedstrijd lang 0-0, totdat Brett Holman in de 54ste minuut de Nijmegenaren op voorsprong schoot. Ook in de slotfase wist Feyenoord keeper Henk Timmer drie keer geen redding te maken. Door goals van Chris Eagles, Dominique Kivuvu en Andrzej Niedzielan stond NEC in de 87ste minuut met 4-0 voor. De eindstand werd door Patrick Pothuizen bepaald, door zijn eigen goal eindigde de wedstrijd in 4-1.

 

 

2015: NEC-Feyenoord 3-1

Ook in 2015 won NEC thuis van Feyenoord. In een volgepakte Goffert startte de thuisploeg slecht aan de wedstrijd die vele van ons nog goed kunnen herinneren. In de negentiende minuut ging Tonny Vilhena voor de Rotterdammers achter de bal staan voor een vrije trap. Wat een voorzet leek te worden vloog er in één keer in en keeper Marco van Duin had het nakijken. Zo leek het een zware middag te gaan worden voor de ploeg van Ernest Faber die nu 0-1 achter stonden.

 

Maar toen Janio Bikel in de tweede helft het aan-knopje van zijn motor had gevonden ging het pas lopen. Uit een cornercounter wist Bikel de bal rustig langs Kenneth Vermeer te schuiven na een pass van Anthony Limbombe, om zo de stand weer gelijk te trekken. Eén punt was voor de Nijmegenaren niet genoeg, door een fout van Feyenoord-verdediger Sven van Beek kon Limbombe de bal uiteindelijk rustig binnenkoppen. Ook Santos wist in de slotfase nog z’n doelpuntje mee te pikken, door geklungel in de Rotterdamse verdediging wist de spits de bal goed binnen te schieten.

 

 

Dit alles leidde tot een mooie wedstrijd die menig Nijmegenaar zich nog goed en lang zou kunnen herinneren. Bekijk hieronder de beelden:

 

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS