LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-05-2020 12:00 UUR Door: Nick Rokers

Memorabele momenten: De laatste overwinning op Ajax


Vanwege de uitbraak van het Corona-virus wordt er in Nederland niet gevoetbald. Een mooie gelegenheid om eens in de archieven te duiken met ForzaNEC, om memorabele wedstrijden, periodes en momenten terug te halen. Deze keer blikken we terug op de laatste overwinning van NEC op Ajax. We gaan terug naar 6 november 2005.

 

De wedstrijd

NEC en Ajax ontmoetten elkaar in het seizoen 2006-2007 eerst in de Goffert. Ajax was totaal niet in vorm. Danny Blind was de toenmalige coach en had de beschikking over spelers als Wesley Sneijder, John Heitinga en Ryan Babel. Toch had Ajax drie Eredivisie-duels op rij niet gescoord. NEC begon niet al te best aan het seizoen waarin het later nog even vierde zou staan en uiteindelijk als tiende eindigde. Toch had NEC onder leiding van trainer Cees Lok drie wedstrijden op rij niet verloren. De sterspelers van NEC waren Romano Denneboom, Andrzej Niedzielan en natuurlijk Edgar Barreto.

 

 

In een koud maar zonnig Goffertstadion werd de wedstrijd gespeeld en vlak na rust opende NEC de score. In de 46e minuut maakte Romano Denneboom het enige en winnende doelpunt door op aangeven van Niedzielan binnen te tikken. Het werd 1-0 en dat was voor de Amsterdammers een nieuw dieptepunt, de overwinning van NEC was overigens ook nog verdient. Cees Lok was toen dolgelukkig, maar trad later op 19 december 2005 tot ieders verrassing terug als hoofdcoach. Ron de Groot (wie anders) volgde hem op interim-basis op.

 

 

 

Bijna winsten op Ajax

Is NEC normaal gesproken volstrekt kansloos tegen Ajax? Niet altijd. NEC was paar keer dichtbij een overwinning, bijvoorbeeld in 2007 toen het 1-1 door een laat doelpunt van Klaas Jan Huntelaar of in 2010 voor de KNVB-beker in Amsterdam, toen NEC mede door scheidsrechter Richard Liesveld als verliezer van het veld stapte maar zeker niet slechter speelde (3-2). Natuurlijk had NEC in 2016 in Amsterdam ook kunnen winnen, toen het werd 2-2 door goals van Foor en Santos. Hoe dan ook, voordat een nieuwe overwinning op Ajax überhaupt mogelijk is, zal NEC eerst moeten promoveren. Dat is al een hele opgave.

 

Eerder schreven we al over de enige uitzege van NEC op Ajax.

 

 

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS