LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-04-2018 22:49 UUR Door: Redactie

Lijnders: "Tevreden over hoe we hebben geknokt"


NEC-trainer Pepijn Lijnders zag zijn ploeg vrijdag met 1-2 winnen bij Helmond Sport. Het was een lastige wedstrijd, maar de Nijmegenaren startten wel sterk. "Dan sta je 0-2 voor, dat was wat we wilden", zei Lijnders bij FOX Sports.

Toch gaf NEC het daarna weg en kon Helmond terugkomen tot 1-2. "We speelden te weinig ons spel. We wisselden niet meer van kant en te weinig spelers wilden echt de bal hebben en zochten de ruimtes om de bal te krijgen, waardoor Helmond juist vaker aan de bal kwam. Daardoor werden de ruimtes te groot, waardoor we niet meer in de duels konden komen."

"Ondanks dat het vaak te open was en wij te veel met de man meegingen, creëerden zij niet veel", vervolgde Lijnders. "De goal en een bal voorlangs na de rust. Dat was het. We hebben geknokt, daar ben ik tevreden over. In die laatste fase gaat het erom of je ieder duel ingaat, blijf je spelen voor de tweede bal en maak je gebruik van de ruimtes? Toen hadden we inderdaad de derde goal moeten maken."

Maandag staat de nieuwe confrontatie met Jong Ajax op het programma. Lijnders vindt niet dat NEC in de eerste wedstrijd heel slecht speelde. "In de eerste twintig minuten creëer je vijf, zes kansen. Dat is tegen Helmond hetzelfde, alleen nu maakten we het af en hadden we het voordeel. Dat wilden we bij Ajax ook doen. Uiteindelijk maakten zij 0-2 toen ze voor de derde keer bij onze goal waren. Een ding is zeker: we probeerden Ajax vast te zetten. Want we wisten dat je Ajax niet in hun spel moet laten, want dan moet je achter de bal aanlopen."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS