LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-05-2018 20:15 UUR Door: Redactie

Lijnders: "Meer positiviteit creëren"


NEC won zondagmiddag met 4-1 van FC Emmen, maar dat was niet genoeg voor een ticket van de finale van de Play-Offs. De Nijmegenaren zijn nog een jaar veroordeeld tot het spelen op vrijdagavond. "Doet me gigantisch veel pijn."

 

"We starten goed, proberen veel wisselingen binnen de lijnen door te voeren, veel creativiteit. Het is alleen zo zonde dat we de tegengoal zo makkelijk incasseren." Alexander Bannink schoot de aansluitingstreffer vanuit buitenspelpositie tegen de touwen. "Ongelooflijk. Als het eenmaal tegenzit... Vanochtend viel Ted van de Pavert al af met een blessure, en Sven Braken raakte ook nog voor rust geblesseerd."

 

Het kwam de situatie niet ten goede. Toch ging NEC met een goed resultaat de rust in. "Het is zo zonde dat we het niet afmaken. In de tweede helft hebben we echt vier 100% kansen. Ik ben wel trots op de jongens. Vandaag hebben we een goede prestatie geleverd", aldus Lijnders tegenover FOX Sports.

 

Niemand gaf nog een cent voor de kansen de ploeg van Lijnders. "Dat is het probleem. Elke keer als we niet goed presteerden, geloofde niemand om ons heen meer in ons. Dat is zo zonde." Ook lijkt er niemand meer te geloven in Lijnders zelf. Nadat hij Romeny naar de kant haalde en Joppen binnen de lijnen bracht, moest de oefenmeester weer 'oprotten'. "We hadden geen aanvallers op de bank meer zitten, ik had weinig keuze. Ole moest er vanaf. We moesten iets proberen te forceren. Dan moet het meezitten..."

 

"Het gaat niet alleen om mij, wat ik wel begrijp. Dat hoort er ook bij. Maar de spelers moeten het vooral ontgelden. Die relatie zal in de toekomst moeten verbeteren. We moeten rondom deze club meer positiviteit creëren. We hebben heel veel klappen moeten incasseren. Ik ben wel blij dat de groep en ook mijn staf daar vaak heel goed op gereageerd heeft. Af en toe ook niet. Dat lijkt dan ook onmogelijk", zijn misschien wel zijn laatste woorden als trainer van NEC.

 

Lees ook: Breinburg verlaat NEC: "Zou verlengen bij promotie"

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS