LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-03-2018 23:00 UUR Door: Redactie

Lijnders is tevreden met gelijkspel: "Belangrijk punt"


NEC liet vrijdagavond twee punten liggen in Leeuwarden en werd door Jong Ajax weer van de troon gestoten. Pepijn Lijnders zag een aantrekkelijk duel maar was als trainer niet geheel tevreden. "Ik zie ook de slechte kanten."

 

"Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer leuk genoeg was. Er waren veel kansen aan beide kanten, maar als trainer zie je ook de slechte kanten. Door de wedstrijd heen heb je dan echt goede fases, zoals voor de rust, maar ook mindere fases waar Cambuur gewoon heel makkelijk tussen ons in kon spelen. Maar ook in de tweede helft zochten we veelal de aanval en kregen we veel kansen, alleen dan moeten we net iets rustiger zijn. Dan zijn er veel mogelijkheden om ons heen maar kijken we alleen naar de goal. Dat moet beter."

 

NEC kon direct na de rust weer opnieuw beginnen. Van Deelen trok de stand gelijk. "Uiteindelijk is onze reactie na de tegentreffer goed geweest. We zochten direct weer de aanval op en gingen door met waar we mee bezig waren. Ik ben tevreden met het gelijkspel. Aan het einde bij het kampioenschap is dat ene punt een heel belangrijk punt, zo moet je dat ook altijd zien. Het is gewoon een lastige wedstrijd buiten eigen huis. Als je dan 0-1 voorkomt moet je het eerste kwartier na de pauze scherp zijn."

 

"Dat doen we dan niet. We zitten niet kort genoeg en zij spelen zich er goed doorheen." Er staan nog acht wedstrijden voor de boeg. "Ja, heerlijk. We hebben echt zin om te voetballen, we willen echt vooruit en we spelen nog tegen Jong Ajax, dus hebben alles nog in eigen hand", besluit Lijnders tegenover FOX Sports.

 

Lees ook: Dijkstra: "Grote kansen gehad na de gelijkmaker"

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS