LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-06-2019 12:30 UUR Door: Redactie

Leegloop bij Jong NEC


De selectie van Jong NEC gaat er komend seizoen heel anders uitzien. Van liefst tien spelers is bekend dat ze vertrekken en mogelijk komen er daar nog wat bij.

 

Twee jaar geleden stonden ze, vlak na de degradatie van NEC, nog gebroederlijk naast elkaar met een shirt met hun naam erop: Mex Bakker, Rick Wouters, Jorn Hiensch en Bart Spierings. Net als de toen afwezige Samed Oztoprak tekenden ze een contract voor twee jaar. Nu lijkt het erop dat het vijftal zonder ooit te hebben gedebuteerd alweer vertrekt bij de Nijmeegse club.

 

Van Hiensch (vertrekt naar Bennekom) en Spierings (OSS'20) staat het al vast dat ze niet meer terugkeren bij NEC. Bakker speelde sinds de winterstop op huurbasis voor RKHVV en volgt Hiensch na de zomer naar Bennekom. Spierings krijgt in Oss gezelschap van Brian Campman, die eerder bij Achilles'29 speelde. Ze zijn zeker niet de enige spelers van Jong NEC die de stap naar het amateurvoetbal maken. Cali Daniel (DUNO), Steven Smulder (Hoek) en keeper Arjan Ardts (Woezik) doen dat ook.

 

Lance Duijvestijn (foto) kwam een jaar geleden zijn geluk beproeven in Nijmegen na jaren in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, maar keert nu alweer terug naar de Hofstad. Jack de Gier liet de middenvelder nog invallen in de eerste competitiewedstrijd van afgelopen seizoen tegen SC Cambuur (2-2). Zija Azizov, een jaar geleden overgekomen van FC Den Bosch, keert terug naar zijn thuisland Azerbeidzjan om te gaan spelen bij Keshla FK. De Nieuw-Zeelander Michael den Heijer is in het bezit van een aflopend contract. Zijn nieuwe club is nog niet bekend.

 

Van Wouters en Oztoprak is nog niet helemaal zeker dat ze vertrekken. Beide spelers hebben, net als Morad El Haddouti, een aflopend contract. Voor zover bekend is, hebben zij nog geen nieuwe club gevonden en navraag bij NEC leert dat de club pas in een later stadium bekendmaakt wat hun toekomst zal zijn.

 

Er zijn ook vier nieuwe spelers bekend die komend seizoen aansluiten bij Jong NEC: Lion Kalentjev (Feyenoord), Anouar el Azzouzi, Brian Vogelzang en Thomas Beekman (alle drie Vitesse). Spelers als Job Schuurman, Christophe van Zuthpen, Denzel Budde, Hicham Haouat en Dani Theunissen blijven voor zover bekend bij de beloften.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS