LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-03-2019 23:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Labylle baalt: "Afspraken moet je nakomen"


NEC bleef vrijdagavond op een 2-2 gelijkspel steken bij FC Dordrecht. De Nijmegenaren speelden een zeer pover duel. "Het begint met afspraken nakomen", vertelt Labylle. De verdediger annex middenvelder vindt het onbegrijpelijk hoe groot het verschil binnen de wedstrijden is.

 

"Ons slappe begin ligt aan de mentaliteit. We spreken vooraf af dat we zoveel mogelijk via de flanken willen spelen. Als je dat doet, wil je een volle zestien met veel spelers die kunnen scoren. Vanaf de eerste minuut lukte dat niet." Als je dan slecht speelt, moet je in ieder geval zorgen dat je geen tegentreffer krijgt. Labylle: "Dordrecht had een fase wat balbezit, maar dan is er nog niets aan de hand."

 

"We staan vervolgens te slapen en uit het niets is het 1-0. Dan laten we allemaal de kopjes hangen en winnen we al helemaal geen duels meer. Alles was ineens voor Dordrecht. We komen gelukkig voor de rust nog gelijk. We moesten lekker gaan voetballen, maar als je de tweede helft meteen weer start met een tegentreffer, loop je alleen maar achter de feiten aan", aldus Labylle.

 

Maar, NEC toonde wel karakter. "We kregen wat verse krachten en kwamen steeds meer in de duels. We zochten meer diepgang, waren meer bereid om vuile meters af te leggen en je ziet meteen waar het in resulteert." De Nijmegenaren kregen de nodige kansen. O.a. een doelpunt van Romeny werd afgekeurd, terwijl Druijf zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. "We komen terecht op 2-2. Als we de wedstrijd beginnen zoals we de laatste fase speelden, win je dit soort duels gewoon."

 

In de 85e minuut ging Cijntje met twee ploeggenoten op doelman Branderhorst af. "Ik dacht dat het wel beslist zou zijn", lachte Labylle, die de buitenspeler de megakans om zeep zag helpen. "Hij twijfelde: 'moet ik schieten of zal ik hem afleggen' en bovendien liep ik er nog kort achter. Mattijs redde goed en dat was het begin van onze goal. We kregen wat extra energie. We mochten hier gewoon niet verliezen."

 

Met Roda JC en FC Den Bosch op het programma wacht NEC twee mooie affiches in eigen huis. Labylle heeft een voorkeur voor dat type tegenstanders. "Vandaag was het moment om korter op de play-off plekken te komen, maar dat laten we weer liggen. Nu spelen we tegen ploegen die echt willen voetballen. Dan krijgen we meer ruimte en is de sfeer ook anders. Maar daarom moeten we juist dit soort wedstrijden winnen, of het nou Roda, Almere of Dordrecht is. Nogmaals: afspraken moet je nakomen. Dan kun je van iedereen winnen, zeker in deze competitie", besluit Labylle.

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS