LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-04-2019 23:24 UUR Door: Sander Janssen

Kvida kritisch: "Die eerste helft kan echt niet"


Josef Kvida was vrijdag belangrijk bij NEC door te scoren tegen Helmond Sport (3-2). De boomlange verdediger zag een moeizame wedstrijd en was vooral kritisch over de eerste helft.

 

“De eerste helft was slordig. Dat heeft iedereen kunnen zien. In de rust hebben we gezegd dat we met meer passie moesten spelen. We willen de play-offs halen. Wat we in de eerste helft hebben laten zien, kan echt niet meer gebeuren. We moeten leren van deze momenten.”

 

Mogelijk sloop er gemakzucht in de ploeg bij de Nijmegenaren. “Misschien dachten we: het is Helmond Sport, daar moeten we makkelijk van winnen. Maar dat is niet zo. Elke wedstrijd is moeilijk en belangrijk. Daar moeten we honderd procent voor gaan. Gezien de ranglijst zijn we ook niet in de positie om dat te denken.”

 

In de tweede helft ging het zeker nog niet perfect, maar wel beter. “Gas erop. Je zag dat we beter waren en wilden voetballen. Het kan altijd beter. We zijn niet Ajax. In de tweede helft ging het beter. We krijgen nog vier wedstrijden. Als we de play-offs willen halen, moeten we er zeker nog drie winnen.”

 

Een tegenvaller voor NEC was dat Helmond Sport vlak na de 2-1 een strafschop kreeg. Onterecht, vond Kvida, die ploeggenoot Frank Sturing in duel zag. “Het was erbuiten en ik vond het geen overtreding. Dat snapte ik niet. Daarna toonden we wel karakter. We gingen door en namen het initiatief. We hebben alles gedaan voor de zege.”

 

Kvida is er zeker van dat NEC de play-offs gaat bereiken. “Ja, tuurlijk. Dat moet. Maar ik kijk voorlopig niet op de ranglijst. We moeten winnen, dat is de manier om de play-offs te bereiken. Alles is mogelijk en we moeten nu blijven doorgaan.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS