LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-09-2018 23:00 UUR Door: Julian Paardekooper

Kvida: "Geweldig gestreden als team"


Josef Kvida raakte vorige week na zijn uitstapje naar Jong Tsjechië zijn basisplaats kwijt. De verdediger viel in tegen Jong PSV en behoedde NEC voor een nederlaag. Vrijdagavond keerde de Tsjech terug in de basis en met succes, want NEC zegevierde op bezoek bij Helmond Sport (2-3).

 

"Het is vervelend voor Rens, maar als ik er moet staan zorg ik dat ik er sta. Of dat met Rens of Mathias (Bossaerts, red.) is, maakt me niets uit." Kvida haalde op slag van rust met een uiterste sliding de bal van de lijn en voorkwam dat NEC met 2-2 de rust in ging. "Ik ben tevreden over mijn eigen spel, maar we hebben als team echt geweldig gestreden voor de punten. We hebben er hard voor geknokt en uiteindelijk de drie punten verdiend, al zeg ik het zelf."

 

"De drie punten zijn nu het belangrijkst. Je hebt dit soort lastige wedstrijden er gewoon tussen zitten. Ik ben heel blij voor het team." De tweede helft speelde NEC een prima wedstrijd. "We gaven weinig weg en met deze voorhoede weet je dat je gewoon een paar goede kansen krijgt."

 

Lees ook: Opgeluchte Darri tevreden: "Nu deze lijn doortrekken"

 

Waar Achahbar door velen als Man van de Wedstrijd werd bestempeld, was Kvida zeker niet veel minder. "Ik moet de trainer gewoon laten zien dat ik het niveau aankan en in de basis hoor. Ik wil elke wedstrijd gewoon spelen." Dinsdag neemt NEC het op tegen Excelsior in de eerste ronde van de KNVB-Beker. "Ook dan wil ik weer spelen. We moeten snel herstellen en ons opmaken voor een mooie krachtmeting. We moeten ervan genieten."

 

Want, hoewel Excelsior een Eredivisie-ploeg is, doet NEC niet onder voor Excelsior. "De verschillen tussen de Eredivisie en Eerste Divisie zijn, zeker dit jaar, heel klein. Het is een mooie krachtmeting voor ons uiteindelijke doel: promotie", aldus Kvida.

 

Foto: Rob Koppers

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS