LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-09-2019 23:05 UUR Door: Sander Janssen

Kvida baalt: "Er lukte helemaal niks"


Veel frustratie vrijdagavond bij Josef Kvida, die met NEC verloor op bezoek bij FC Dordrecht. Een blamage, beschamend, zo beaamde de Tsjechische verdediger. De boosheid bij de fans begreep Kvida dan ook volledig.

 

“Dit kan echt niet”, vertelde Kvida na afloop tegen ForzaNEC. “We creëerden bijna niks en krijgen twee kutgoals tegen. Twee keer uit standaardsituaties, nu al vijf keer op rij. Er moet iets gebeuren. We moeten opletten. Tegen De Graafschap gaven we bijna niks weg. Bij de vrije trappen moet het echt beter.”

 

Na een redelijk begin ging het vlak voor rust mis voor NEC. “In het eerste kwartier waren we beter met een snel baltempo. Dan krijgen we voor rust de goal tegen en moet je drukken. Zij gaan compact spelen. We creëren te weinig. Er lukte helemaal niks. 2-0 tegen Dordrecht. Met alle respect, maar dat kan niet. We willen voor de play-offs gaan, dan kan dit niet.”

 

“Voor de wedstrijd hebben we gezegd dat we met z’n allen moeten vechten”, vervolgde Kvida. “Soms heb ik het idee dat dat niet gebeurt. We moeten het met z’n allen doen. Als een paar spelers niet meegaan, gaat het mis. We moeten beter communiceren. Het was te weinig. In de wedstrijd moet je altijd honderd procent geven, vechten voor alle ballen.”

 

Over een week wacht NEC een lastige thuiswedstrijd. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek. “Nu moeten we volle bak naar die wedstrijd toewerken en drie punten pakken. Ook voor de supporters. Zij reizen dat hele eind met ons mee en dan geven we dit terug. Dat kan niet. Ik snap hun boosheid helemaal. We moeten strijden, voor hen. Het was niet goed.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS