LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-08-2019 23:23 UUR Door: Joram Janssen

Kuipers: "We hebben nog heel veel te leren"


Een week na zijn komst in Nijmegen heeft Bas Kuipers al zijn debuut gemaakt voor NEC, maar niet op de manier die hij gehoopt was. Hij geeft nog maar eens aan dat het geen makkelijk seizoen gaat worden voor de Nijmegenaren.


"Ik had het idee dat we erg goed begonnen", blikt Kuipers terug op het duel. "We waren aanvallend erg gevaarlijk en verdedigend kwamen we nauwelijks in de problemen. Na die tegentreffer zie je toch iets veranderen bij ons en bij hun. Dan kantelt de wedstrijd en gaan we gelijk op."


Dan moet er na rust meer grip worden gekregen op Branco van den Boomen, maar dat lukt niet, zag ook Kuipers. "We moeten in het druk zetten en het verdedigen veel beter en feller worden. Dat lukte in de tweede helft zeker niet. Daar moet ons aandacht vooral op liggen."


Dan wordt er richting het einde van het duel weinig meer gevoetbald, door overtredingen en opstootjes. "Aan de ene kant is het soms goed dat er even vlam in de pan komt, zeker thuis, maar je moet er wel met je hoofd bijblijven. Uiteindelijk moet je je focussen op het voetbal om die 2-2 te maken. We gingen alleen iets te veel met hun spel mee om echt zelf gevaarlijk te worden. Dan komt er irritatie en kom je eigenlijk niet meer aan voetballen toe."


Een goede eerste wedstrijd om de frustraties van het vorige seizoen eraf te voetballen zat er dus niet in. "Een nederlaag kun je nooit gebruiken. Ik heb in de afgelopen jaren in deze competitie dan iedereen van elkaar gaan winnen. We hebben nog heel veel te leren. We wisten al dat het helemaal niet makkelijk zou worden dit seizoen, maar dat is nog maar eens duidelijk geworden. We moeten ervoor vechten en vooral ook slimmer en verrassender worden in ons spel", aldus Kuipers.


Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS