LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

23-08-2019 22:54 UUR Door: Sander Janssen

Kuipers prijst ingreep van trainers: "Een topwissel"


Bas Kuipers glunderde na afloop van Roda JC - NEC. De Nijmegenaren trokken een 1-2 zege over de streep na een spannende slotfase. De linksback hield achterin stand, net als de rest van de verdediging. Kuipers prees na afloop een ingreep van het trainerstrio.

 

“Dit is top, heerlijk”, zei Kuipers tegen ForzaNEC.nl. “We maken het, misschien zelfs onnodig, nog spannend. Daardoor was de ontlading wel groter. Aan de bal waren we goed. Verdedigend gaven we in de eerste helft vrij weinig weg. In het eerste kwartier na rust gebeurde dat ook niet. Maar dan wordt het 1-2 en met het stadion erachter kreeg Roda weer hoop. Hoe redelijk comfortabel we ook waren aan de bal, je weet dat het dan lastig wordt. Dat is voetbal.”

 

Na de 1-2 brachten de trainer Frank Sturing in om 5-2-3 te gaan spelen, de testformatie uit de voorbereiding. “Die goal viel ook uit een moment dat een schot wordt geblokt en de bal net goed viel. Verder viel het wel mee. Ik denk dat het een topwissel was om met vijf verdedigers te gaan spelen met Frank erbij. Dat was top gedaan. In de voorbereiding is ermee geoefend, al was ik daar nog niet bij. Het was fijn, we konden meer duels winnen en ook meer tweede ballen. De backs konden korter op de vleugelspelers zitten waardoor ze minder voorzetten konden geven.”

 

Kuipers speelde zelf een prima wedstrijd. “Ik had er een goed gevoel over toen we hierheen gingen. Ik denk dat ik persoonlijk meer aanvallend eruit had kunnen halen, maar op een gegeven moment moest ik ook oppassen dat ik niet onnodig naar voren liet waardoor zij er weer uit konden komen. Ik heb nu drie keer in de basis gestaan, dat is lekker, maar het is voetbal. Zeker van je plek ben je nooit.”

 

NEC staat na drie wedstrijden op vier punten. “We hebben nog een lange weg te gaan. Maandag een punt en nu drie. Er zit een stijgende lijn in, ook qua spel. Nu moeten we dit doorzetten. Jong Ajax is een goede ploeg met jongens die goed kunnen voetballen. Nu gaven we vrij weinig weg, wel jammer dat ze dan nog scoren. Achteraf is de ontlading natuurlijk groter bij 1-2 dan bij 0-2, maar in het veld heb je dat liever niet. Telkens op de klok kijken of het al voorbij was.”

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS