LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

28-09-2019 00:53 UUR Door: Sander Janssen

Kuipers: "Er zit echt veel in deze groep"


Bas Kuipers was vrijdagavond blij dat NEC zich in de tweede helft terugknokte naar 3-3 tegen Go Ahead Eagles, maar vroeg zich wel af waarom de Nijmeegse ploeg de vechtlust van na de rust niet ook in de eerste helft toonde.

 

"We hebben een goed gevoel voor drama", begon Kuipers met een lach. "Het is dubbel. We nemen ons natuurlijk voor om vanaf het begin te spelen op de manier waarop we de wedstrijd eindigden. Druk zetten, kansen creëren. We begonnen juist tam. Ik dacht: waarom gaan we niet meer naar voren? Je zag ook dat we de tegenstander bij de keel kunnen grijpen als we dat doen. In het begin deden we dat niet, dat is jammer. In de hele tweede helft, misschien zelfs vanaf minuut 35, als je ziet hoe we dan spelen. Dan moet je gewoon punten pakken. We stellen het geduld van onszelf en van alles rond NEC op de proef."

 

Het is niet de eerste keer dat NEC een mindere eerste helft speelt en zich vervolgens wel terugknokt in de wedstrijd. "Er zit echt veel in deze groep, dat geloof ik echt. We hebben kwaliteiten. We hebben een tijdje ongeluk gehad met spelhervattingen die erin vliegen. Dit waren veldgoals, dat mag niet. We moeten het goed terugkijken. Als je drie tegengoals krijgt, moet je er zelf vier maken om te winnen. Dat is te veel. Dan maken we nog 3-3, dat wel. We voelden de steun van de supporters, dat was fijn."

 

Dat het in de eerste helft weer minder goed ging, kon Kuipers niet verklaren. "We moeten het goed analyseren. Ik had het gevoel dat we met de groep hadden afgesproken om meer naar voren te voetballen, ook in het begin. Maar op momenten lieten we Go Ahead toch voetballen. Daar volgden niet eens echt kansen uit, in de eerste helft wel wat corners. Wij werden in de opbouw ook snel teruggedrongen. In de tweede helft ging dat beter. Toen zag je ook dat we eronderuit kunnen voetballen."

 

Kuipers was tegen Go Ahead ook vaak voorin te vinden. Jonathan Okita trok dan wat meer naar de spits toe, terwijl Mart Dijkstra de ruimte op links opvulde. "We hebben geprobeerd om mij wat hoger te krijgen en Bart soms ook, zodat Jonathan Okita tussen de linies kon komen. Ik ben er vaak overheen gegaan. Soms kon het in de eindfase nog beter. Maar het is soms ook een kwestie van dat de bal goed moet vallen. Ik probeer steeds meer ook aanvallend mijn steentje bij te dragen."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS