LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

08-03-2018 22:30 UUR Door: Sander Janssen

Kadioglu: "Volendam doet het goed, maar wij gaan ze verslaan"


Ferdi Kadioglu focust zich deze periode volledig op NEC. De middenvelder werd door bondscoach Maarten Stekelenburg opgeroepen voor een trainingsstage van Oranje onder 19, maar hij meldde zich net als tien andere spelers af. Ploeggenoot Niek Hoogveld ging wel. ForzaNEC.nl sprak Kadioglu woensdag na de training in aanloop naar het thuisduel met FC Volendam.

Je werd opgeroepen voor een trainingsstage bij Oranje onder-19 in Zeist, maar je ging niet. Waarom?
"Op dit moment is het voor mij beter om bij NEC te blijven. We zitten in een belangrijke fase van de competitie en hebben een drukke week voor de boeg met drie wedstrijden. De trainers wilden ook graag dat ik bleef om de groep bij elkaar te houden."

Hoe werkt dat dan, bel je de bondscoach zelf op?
"Nee, ik heb eerst met de trainer gesproken. Hij was natuurlijk blij dat ik bleef. Hij heeft vervolgens de bondscoach een bericht gestuurd en ik heb hem later zelf ook gebeld. Volgens mij heeft Remco (Oversier, red.) ook nog contact met hem gehad. Hij begreep het wel, maar aan de andere kant vond hij het ook jammer."

Eind deze maand staat de eliteronde in Duitsland op het programma, ben je er dan wel bij?
"Ik ben wel van plan om te gaan. Dat is iets anders dan een trainingsstage. Tot nu toe sta ik vaak in de basis en ik hoop dat het dan weer het geval is. Ik mis dan wel de thuiswedstrijd met NEC tegen De Graafschap (op vrijdag 23 maart, red.)."

Wist je dat jullie vrijdag tegenover de beste ploeg van 2018 staan? Samen met FC Dordrecht.
"Is dat zo? Dan doen ze het goed. Toch denk ik dat wij ze thuis in De Goffert gaan verslaan. Ik verwacht dat zij inzakken en wij het spel moeten maken. We moeten ruimtes creëren, kansen krijgen en die ook afmaken. Hopelijk kunnen we weer eens veel scoren, dat is weer even geleden."

Om af te sluiten: je hebt twee weken geleden je rijbewijs gehaald. Kom je al met de auto naar de club?
"Ja, dat is wel lekker makkelijk nu. Ben ik niet meer afhankelijk van mijn vader, haha. Het examen ging ook best makkelijk."

Kadioglu werd woensdag opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 19 voor de EK-kwalificatiewedstrijden van 21, 24 en 27 maart.

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS