LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-03-2018 23:00 UUR Door: Sander Janssen

Joppen: "Hadden er zelfs nog vaker kunnen scoren"


NEC won vrijdagavond met 3-0 van FC Volendam en kende een eenvoudig duel. Rechtsback Guus Joppen kopte de derde treffer binnen. "Altijd lekker om een goaltje mee te pikken, mijn vierde al", zei hij na afloop tegen ForzaNEC.nl.

"We zijn eigenlijk niet in de problemen gekomen en hebben het netjes uitgevoetbald", vervolgde Joppen. "We hadden nog vaker kunnen scoren, al hield de keeper er een paar goede ballen uit. 5-0 was lekker geweest, maar 3-0 is natuurlijk ook prima."

Voor Joppen ook een meevaller: NEC hield voor de tweede keer op rij de nul. "We gaven bijna niks weg. Ik had wel verwacht dat zij zouden inzakken, maar wij konden makkelijk kansen creëren. Volendam viel misschien enigszins tegen."

Trainer Pepijn Lijnders koos de afgelopen drie duels weer voor Joppen op rechtsback in plaats van Michael Heinloth. "Door mijn blessures zat het me nog niet mee, maar nu ben ik terug. Na de winterstop stond het prima en was er geen reden om Heinloth te wisselen. Ik denk dat de trainer later iets anders wilde zien. Hij bracht ook Frank in bijvoorbeeld. Ik vond het natuurlijk wel fijn dat ik er weer in kwam."

Maandag speelt NEC alweer, uit bij Jong FC Utrecht. "Nu gaan we zien dat we profijt hebben van onze brede selectie. Je kan zeggen een dubbel programma is druk, maar het is ook wel lekker om zo veel wedstrijden te spelen. Zeker als je in een flow kan komen, dan kan je juist niet wachten op de volgende. Dan is het lekkerder dan trainen."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS