LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-04-2018 22:46 UUR Door: Joram Janssen

Joppen: "Fans hebben geen recht om al zo snel te fluiten"


NEC legde vrijdagavond een allesbehalve overtuigende wedstrijd op de mat tegen Jong AZ, maar won desondanks met 2-0. Gelegenheidslinksback Guus Joppen zag een redelijk NEC in de eigen Goffert en vindt dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen.

"Vind je van niet dan? Jong AZ heeft geen kans gehad. De eerste helft was weliswaar iets minder, maar dat was niet echt een probleem. We hadden wat kansjes, maar we speelden misschien iets te afwachtend gespeeld. In de tweede helft toonden we meer lef en speelden we meer met zijn allen vooruit. Bovendien hebben we de nul gehouden. Dat is altijd belangrijk, hoewel dat tegen zo'n club eigenlijk altijd moet. Dus we hebben terecht gewonnen."


Desondanks werd er in de eerste helft met boegeroep en gefluit gereageerd door de supporters. "Maar ja, dat doen ze wel vaker. Als team zijn we het wel een beetje gewend onderhand. Een fluitconcert werkt niet echt stimulerend. Als je na een kwartier begint te fluiten vind ik niet dat je daar recht op hebt. Bij een 0-0 bij rust kan ik er iets van begrijpen. Maar in de tweede helft hebben we goed gereageerd en AZ redelijk weggespeeld."


Joppen speelde zelfs als linksback, door de schorsing van Calvin Verdonk. Hij kon zich redelijk snel aanpassen aan zijn nieuwe positie. "In het begin van de wedstrijd was het even wennen, maar ik moet zeggen dat ik niet echt in de problemen ben gekomen met mijn tegenstander of de bal. Zonde dat je vandaag niet meer scoort, want dan maak je dat verschil iets kleiner. Nu moeten we dus volgende week minimaal met 3-0 winnen, mocht Fortuna gelijkspelen. Dat is jammer. We weten wat ons te doen staat", aldus Joppen.  

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS