LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

14-04-2018 17:03 UUR Door: Redactie

Jeugdacademie: O17 onderuit bij Ajax, O13-2 boekt monsterzege


De hoogste jeugdelftallen van NEC kenden zaterdag een weinig succesvolle middag. Zo verloor onder 19 ruim bij ADO Den Haag en ging O17 onderuit bij Ajax. Het schaduwteam onder 13-2 haalde juist keihard uit bij Venray.

ADO Den Haag O19 - NEC O19 4-1
Onder 19 kwam de zware 7-0 nederlaag van vorige week niet te boven. ADO was met ruime cijfers te sterk en stond bij rust al met 4-0 voor. De Nijmeegse eretreffer viel in de slotfase. ADO is hekkensluiter in de Eredivisie, NEC staat op de zesde plaats.

Ajax O17 - NEC O17 3-0
Onder 17 hield op De Toekomst lang stand tegen Ajax, dat nog meedoet om de titel in de Eredivisie. De ploeg van trainer Francois Gesthuizen moest uiteindelijk toch met ruime cijfers buigen. Invaller Venitchio Sint opende de score en maakte er vlak voor tijd ook 3-0 van. Tussendoor scoorde Naci Ünüvar. Vlak voor de 2-0 kreeg NEC'er Bart Ebbers zijn tweede gele kaart omdat hij - jawel - zijn scheenbeschermer uitdeed. Volgens de regels is dat een gele kaart waard. Hieronder zie je de beelden.

 NEC O15 - FC Utrecht O15 1-2
Onder 15 wacht al een tijdje op een overwinning en kende ook tegen FC Utrecht helaas geen succes. De Nijmegenaren openden wel de score in de eerste helft, maar de bezoekers knokten zich daarna terug. De winnende treffer viel na rust. NEC staat nog altijd op de tiende plaats in de Eredivisie met 23 punten. Utrecht steeg een plekje en staat nu zevende.

NEC O13 - Willem II O13 1-5
De onder 13 leed een ruime nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Willem II, die daardoor op de ranglijst naast de Nijmegenaren zijn gekomen. De Tilburgers hebben net als NEC 23 punten, maar hebben ook een wedstrijd meer gespeeld, waardoor NEC wel de tiende plaats behoudt.

Venray O13 - NEC O13-2 0-8
Een succes dat we jullie niet wilden onthouden: de schaduw onder 13 won met liefst 0-8 bij Venray, dat dichtbij staat op de ranglijst in de Tweede Divisie C. NEC werkte meteen aan het doelsaldo en kan nog stappen maken in de stand. Yanick van Wijk, Guus Barten, Daniel van Vrijaldenhoven, Gijs Schamp en Yassin Hamdi kwamen tot scoren.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS