LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

17-02-2018 17:37 UUR Door: Julian Paardekooper

Jeugdacademie: JO19-1 onderuit in kaartenfestijn, JO15-1 derby in evenwicht


NEC JO19-1 nam het vandaag op De Eendracht op tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Vóór dat duel stonden er twee andere mooie affiches op het programma. JO17-1 nam het op tegen Ajax en JO15-1 ontving Vitesse.

 

We beginnen met JO19-1, dat PSV met de drie punten huiswaarts zag keren. De Eindhovenaren kwamen vlak voor rust via Zakaria Aboukhlal op voorsprong, maar NEC rechtte direct na rust de rug. Ole Romeny bracht de gelijkmaker op het scorebord. Beide ploegen zochten de aanval, maar uiteindelijk was het PSV dat er met de zege vandoor ging: Amar Catic prikte in de 85e minuut de winnende treffer binnen.

 

De scheidsrechter raakte gedurende de wedstrijd vorderde de weg kwijt en strooide met kaarten, waar de teller uiteindelijk stopte op 10 keer geel en één keer rood. Mark van Bommel, de coach van PSV die vanaf minuut één zat te klagen, werd vlak voor tijd weggestuurd, terwijl Joël Piroe in de slotseconden zijn tweede gele kaart ontving. Bij de Nijmegenaren speelden Ole Romeny en Niek Hoogveld mee. Dani Theunissen was naar aanleiding van de rode kaart tegen Vitesse afgelopen week geschorst. Volgende week heeft de ploeg van Rogier Meijer rust, terwijl het de week erop naar Rotterdam gaat, voor de ontmoeting met Feyenoord.

 

JO17-1 ook met 1-2 onderuit, JO15-1 blijft steken op gelijkspel

JO17-1, dit jaar onder leiding van Francois Gesthuizen, ontving zaterdagmiddag koploper Ajax JO17-1. Ook hier kwamen de gasten op voorsprong, trok NEC de stand gelijk maar was het uiteindelijk Ajax dat via Jurrien Timber aan het langste eind trok. Ajax blijft hierdoor koploper met het volle aantal punten (12), waar NEC met drie punten plek zes bezet.

 

JO15-1 speelde tegelijkertijd tegen rivaal Vitesse. Ook daar maakten de bezoekers twee treffers, maar in dit geval deed NEC dat zelf ook: 2-2. Al binnen 20 minuten keek Vitesse tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Stan van Ballegooij en Kas de Wit, maar zo snel als NEC op voorsprong kwam, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Marcus Steffen trof binnen een kwartier twee maal doel. De talenten van Jord Roos bezetten de negende plek in een competitie van die 14 teams kent.

 

Wat verder nog opviel was dat JO13-2 gisteren niet op tijd naar bed is gegaan. Zij zagen hun voorbeelden van het eerste elftal hard onderuit gaan in Maastricht, maar deden dat zelf vervolgens ook... MVV zegevierde met 4-1. Volgende keer beter jongens!BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS