LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

26-11-2018 16:29 UUR Door: Redactie

Jansen teruggezet naar Jong NEC


Kevin Jansen maakt per direct geen deel meer uit van de eerste selectie van NEC. De club heeft bekendgemaakt dat de middenvelder om disciplinaire redenen is teruggezet naar Jong NEC.

Jansen liet zich vrijdagavond na de verloren wedstrijd tegen RKC tegenover De Gelderlander kritisch uit over zijn rol bij de club. Hij mocht starten in Waalwijk, maar volgens Jansen gebeurt dat dit seizoen te weinig. “Dit is vervelend, een lastige situatie. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben blij met elke wedstrijd. Maar ja, dan sta ik er de volgende keer weer naast. Op deze manier heeft het geen zin in mijn ogen. Ik train wel met de groep, maar wedstrijden zijn anders. Als ik iedere keer zes weken moet wachten op een kans, dan ben ik er wel klaar mee.”

Een winters vertrek noemde Jansen als serieuze optie. "Het is duidelijk dat de trainer voor andere mensen kiest. Er moet iets gebeuren. Ik kan wel elke keer met de trainer praten, maar dat heeft geen nut. Ik heb immers al aangegeven hoe ik erover denk. Als hij zegt dat hij me nodig heeft dan blijf ik en anders niet."

Jansen kwam in de zomer van 2017 als een van de eerste nieuwe spelers onder Remco Oversier naar NEC. Hij herstelde eerst van een zware knieblessure, maar maakte daarna nooit een onuitwisbare indruk op de inmiddels drie hoofdtrainers in die periode. Vorig seizoen kregen Gregor Breinburg en Mart Dijkstra de voorkeur en dit seizoen vooral Joey van den Berg en Tom Overtoom.

Kritisch
Door de sportieve crisis van NEC lijkt het steeds meer te rommelen bij de club. Ole Romeny mocht na zijn wissel tegen RKC niet met de pers praten, terwijl Van den Berg zich tegenover FOX Sports kritisch uitliet over de beslissing van De Gier om de jongeling al in de rust te wisselen.

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS