LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-02-2018 22:49 UUR Door: Sander Janssen

Jansen schuldbewust: "Kon wel door de grond zakken"


Kevin Jansen mocht vrijdag weer eens in de basis starten bij NEC, maar beleefde een dramatische avond tegen MVV: 4-1. Door balverlies van hem opende de thuisploeg de score. "Gewoon een kutavond. Deze had ik liever overgeslagen", zei hij tegen ForzaNEC.nl.

"Het begon bij mezelf, bij de 1-0", vervolgde Jansen. "Het gebeurt me niet vaak dat ik de bal zo verlies. Het gebeurde natuurlijk wel ver van het doel en er kwam nog een 1 tegen 1 met Golla, maar ik kon wel door de grond zakken."

"Dan heb je nog 75 minuten en zij werden eigenlijk ook niet gevaarlijk. Ze schoten twee keer op doel en de bal zat er twee keer in. Voetballend waren we gewoon niet goed. En weer op kunstgras. Heel gek. We bespreken het iedere week en toch gebeurt het steeds."

Jansen speelde op het middenveld met de punt naar achteren, waar trainer Pepijn Lijnders eerder voor de punt naar voren koos. "Mart stond wat meer centraal en Greg en ik wat meer naar de zijkant. MVV stond dicht naar de eigen goal toe, dan hadden we de creativiteit van Ferdi misschien wel kunnen gebruiken. Al weet ik niet of hij er wel doorheen had kunnen voetballen."

Na afloop liepen de spelers nog naar de meegereisde fans. "Ik snap dat ze boos zijn, dat zou ik ook zijn als ik iedere week een kaartje koop om ons te zien voetballen. Ze reizen telkens achter ons aan en al vier uitwedstrijden krijgen ze dit. Ik heb wel aangegeven dat ze ons juist nu moeten blijven steunen."

Die steun is volgende week hard nodig als Fortuna Sittard op bezoek komt. "Iedere wedstrijd is nu belangrijk. Als je zelf telkens maar punten laat liggen, word je vanzelf een keer ingehaald. We moeten naar onszelf kijken. Zolang het niet verbetert, worden we geen kampioen."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS