LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

10-12-2018 16:26 UUR Door: Redactie

Jaar ten einde voor Van den Berg, NEC accepteert voorstel De Gier niet


Joey van den Berg komt dit jaar niet meer in actie voor NEC. De aanklager betaald voetbal heeft een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden gedaan naar aanleiding van de rode kaart die de middenvelder afgelopen vrijdag kreeg tegen FC Den Bosch. De club accepteert het voorstel.

 

Van den Berg kreeg vrijdag rood nadat hij volgens scheidsrechter Joey Kooij bij een Bossche counter Sven Blummel naar de grond haalde. Rens van Eijden liep nog naast hem en Blummel leek makkelijk naar de grond te gaan, maar de arbiter bleef ook na afloop bij zijn beslissing. Dat Van den Berg na het krijgen van de rode kaart de prent uit de handen van Kooij probeerde te trekken, woog mee in de strafmaat.

 

 

Aangezien NEC dit seizoen nog maar twee wedstrijden speelt, thuis tegen MVV en uit tegen FC Twente, kan Van den Berg zich richten op 2019.

 

De Gier

NEC accepteert het voorstel van de aanklager voor trainer Jack de Gier niet. Ook hij kreeg tegen Den Bosch rood (twee keer geel), vanwege aanmerkingen op Kooij. De aanklager wil hem voor één wedstrijd schorsen, maar NEC gaat daar dus niet meer akkoord. Waarschijnlijk dient er donderdag een zaak in Zeist.

 

Van den Berg en De Gier reageerden vrijdag na afloop van FC Den Bosch - NEC tegenover RN7 op de wedstrijd en hun rode kaarten:

 

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS