LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-03-2019 00:19 UUR Door: Sander Janssen

Hoogveld trakteert op taart na langverwacht debuut voor NEC


Niek Hoogveld glunderde vrijdagavond na afloop van NEC - FC Den Bosch (5-0). De Nijmegenaren wonnen overtuigend en in de slotfase viel Hoogveld in voor Josef Kvida. Daarmee maakte de negentienjarige verdediger dan eindelijk zijn officiële debuut voor NEC.

 

Eindelijk, want zijn officieuze debuut dateert alweer van 2 juli 2016. Toen stond NEC er heel anders voor. Na een seizoen waarin de club tiende eindigde in de Eredivisie kwam Peter Hyballa als nieuwe trainer. Hij liet Hoogveld in de voorbereiding regelmatig meedoen. "Toen mocht ik eraan proeven. Nog geen debuut, maar ik ben hard blijven werken."

 

Hoogveld, die al sinds 2008 bij NEC zit, deed ook in de voorbereiding op het vorige en het huidige seizoen mee. "Veel mensen dacht ook dat ik al een keer had meegedaan. Ik zit er al een tijdje bij. Op mijn debuut heb ik even moeten wachten, maar dat was het wel waard. Het was een mooi moment. Fantastische overwinning, het publiek gaat tekeer. Geweldig om dan op het veld te staan."

 

Het was dit seizoen pas de achtste keer dat Hoogveld op de bank plaatsnam tijdens een competitiewedstrijd. Zijn debuut zag hij dan ook niet echt aankomen. "Verwacht niet, maar wel gehoopt natuurlijk. Paolo kwam erin en Potje riep mij. Hij zei dat ik me klaar moest maken omdat ik er zo in zou komen. Toen werd ik al vrolijk. Mijn hartslag ging wel iets omhoog. Eindelijk erin, heel mooi. Ik was echt aan het genieten."

 

Trakteren

Hoogveld werd vlak voor zijn debuut door teammanager Muslu Nalbantoglu al wel op een traditie gewezen. "Als je debuteert, moet je taart trakteren voor de hele selectie. Bart van Rooij heeft dat onlangs nog gedaan. Ik moet nog even de bakker bellen, dan kan ik dinsdag trakteren."

 

Hoogveld tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje.

 

Dit seizoen moest Hoogveld het vooral doen met speelminuten bij Jong NEC, waar hij regelmatig aanvoerder is. "Ik heb best veel wedstrijden gespeeld bij het eerste, maar wel oefenwedstrijden. In de voorbereiding deed ik ook vaak mee. Er kwamen aankopen, waardoor ik plaats moest maken. Ik ben gewoon hard blijven werken en mijn ding blijven doen. Misschien valt dat op tijdens de training."

 

Positie

Tegen Den Bosch viel Hoogveld in als linker centrale verdediger. Hij kan ook op het middenveld en zelfs als rechtsback uit de voeten. "Ik sta het liefst in de as, als verdedigende middenvelder of centraal achterin. Dat maakt me niet veel uit. Ik heb voor beide posities kwaliteiten en ik denk op beide plekken het eerste van NEC te kunnen halen. Het ligt er maar net aan waar de trainer me wil hebben."

 

Ondertussen gaat het met NEC de goede kant op. Hoogveld herinnert zich nog de eerste seizoenshelft en zag in Spanje, toen hij mee was op trainingskamp, de kentering starten. "De mentaliteit is goed. De koppen staan dezelfde kant op, die basis moet je hebben. Maar we blijven ook kritisch. In de rust hebben we nog dingen benoemd die beter moesten. We winnen nu, we zijn bezig aan een goede reeks. Nu moeten we doorgaan. We laten nu wel zien dat we bovenin thuishoren."

 

 

Hoe vaak zien we Hoogveld dit seizoen nog in actie komen voor de hoofdmacht? "Ik hoop zo vaak mogelijk, maar ik durf het niet te zeggen. Ik blijf mijn best doen en ik hoop op nog veel meer minuten in De Goffert. En nu? Nu ga ik even nagenieten."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS