LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

06-02-2019 12:44 UUR Door: Redactie

HGHM: Vleminckx stopt als prof, Olsson terug naar Engeland


Er is nieuws over enkele lievelingen van het NEC-publiek, reden genoeg voor een nieuwe editie van de rubriek ‘Hoe Gaat Het Met?’. Deze keer: Björn Vleminckx stopt als prof na bijna twee jaar in een Belgisch beloftenteam en Jonas Olsson plakt er gewoon nog een paar maanden aan vast.

 

Menig voetballiefhebber was Björn Vleminckx misschien al uit het oog verloren. De spits, in 2011 topscorer van de Eredivisie namens NEC, speelde al een tijd niet meer bij Royal Antwerp in België. Nu is bekend geworden dat de Belgische aanvaller na dit seizoen stopt als profvoetballer om bij amateurclub Oppuurs te gaan spelen. Vleminckx werd in september 2017 al teruggezet naar het beloftenteam van Antwerp omdat de trainer het niet in hem zag zitten. Daar traint hij sindsdien. Komende zomer loopt zijn driejarige contract af en zegt Vleminckx het profvoetbal vaarwel.

 

Tegenover Het Gazet van Antwerpen legt Vleminckx uit wat hij nu gaat doen: een bedrijf in tuinaanleg starten. “Sinds 2002 draaide het voor mij iedere dag opnieuw rond voetbal. Zeventien jaar lang. Begrijp je dat het dan genoeg is geweest? Zeker na mijn jongste ervaringen bij Antwerp... Ik sta helemaal open voor een nieuw leven. Het werken aan een eigen zaak, samen met mijn echtgenote, en de toegewijde zorg voor mijn dochtertje van 6 en mijn zoontje van 4: ik kijk er naar uit.”

 

 

Iemand die nog even niet stopt is Jonas Olsson. De 35-jarige Zweed leek met voetbalpensioen te gaan nadat Djurgardens zijn contract niet verlengde, maar de veteraan maakt nu een opvallende overstap naar het Engelse Wigan Athletic, de nummer negentien van de Championship. Hij heeft tot het einde van het seizoen getekend. Olsson speelde eerder jarenlang voor West Bromwich Albion.

 

 

Ook Marcel Appiah heeft een nieuwe club gevonden. De Duitse verdediger gaf in de zomer nog aan maar al te graag te willen terugkeren bij NEC, maar daar kwam het niet van. Nu gaat hij een avontuur aan in de Verenigde Staten bij Birmingham Legion FC uit de staat Alabama. De club bestaat pas twee jaar en speelt op het tweede niveau.

 

 

Taiwo Awoniyi maakt het seizoen af bij Royal Excel Moeskroen, dat de Nigeriaan vorig seizoen ook al huurde van Liverpool. The Reds leenden de spits dit seizoen eerder uit aan AA Gent, maar dat werd geen succes. Awoniyi scoorde niet in de competitie, maar bij Moeskroen lukt het hem wel weer. In zijn eerste drie competitieduels scoorde de aanvaller twee keer en leverde hij een assist. Moeskroen won alle drie de wedstrijden.

 

 

Alireza Jahanbakhsh speelde afgelopen maand met Iran mee op het toernooi om de Azië Cup. De aanvaller van het Engelse Brighton & Hove Albion deed vanaf het derde groepsduel mee nadat hij daarvoor twee keer op de bank zat. Hij scoorde in de achtste finale tegen Oman (2-0) en won met zijn ploeg daarna ook van China (3-0), maar in de halve finale was Japan met 3-0 te sterk. In de eindstrijd werd Japan uiteindelijk verrassend verslagen door Qatar.

 

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS