LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-12-2018 17:05 UUR Door: Redactie

HGHM: Tshibamba vindt zestiende club, Mauk bewusteloos geschopt


Er is weer genoeg gebeurd op de wereldwijde velden voor een nieuwe editie van ‘Hoe Gaat Het Met’. Zo vond Joël Tshibamba onlangs een nieuwe club, raakte Stefan Mauk bewusteloos tijdens een wedstrijd in Australië en had Jeremain Lens een heldenrol bij Besiktas.

 

We beginnen down under, waar bij Stefan Mauk even het licht uitging. De middenvelder viel afgelopen vrijdag in tegen zijn oude club Adelaide United, maar haalde het einde van de wedstrijd niet. Toen Mauk pas net in het veld stond beging een speler van Adelaide een forse overtreding op Mauk’s ploeggenoot van Brisbane Roar, waarna Mauk ietwat overdreven reageerde. Vervolgens, in de laatste officiële minuut, zette Mauk een harde tackle in waarbij hij zijn tegenstander hard raakte, maar zelf ook naar de grond ging. De aanvaller van Adelaide raakte Mauk op zijn hoofd en de middenvelder bleef even bewusteloos op de grond. De scheidsrechter gaf Mauk wel een directe rode kaart voor de overtreding die hij eerder maakte.

 

 

Vanuit Australië gaan we naar Zweden, waar Jonas Olsson na twee jaar op zoek gaat naar een nieuwe club. Tenminste, zijn contract bij Djurgardens loopt eind december af en de club gaat niet verlengen, maar gezien de 35-jarige leeftijd van de verdediger bestaat er ook een kans dat hij stopt. Een andere ex-NEC’er in Zweden, Sam Lundholm, is aan het doorbreken. De vleugelspeler leek in de zomer nog weg te mogen bij IK Sirius, maar is nu al vanaf augustus vaste waarde. De club handhaafde zich op het hoogste niveau.

 

Het schijnt dat Floortje Dessing inmiddels bang is dat haar reisrecord eraan gaat nu Joël Tshibamba in het veertiende land uit zijn voetballoopbaan is neergestreken. We hadden een tijdje niks meer van hem gehoord, maar nu speelt hij bij de zuiderburen, in België bij KFC Vigor Wuitens Hamme (wie kent het niet?). De ploeg speelt in de tweede klasse amateurs. Tshibamba speelt na NEC in Polen, Griekenland, Rusland, China, Denemarken, Armenië, Bulgarije, Bangladesh, Slovenië, Noord-Cyprus en Singapore en was nog niet zo lang geleden zelfs kort actief bij DVE-Trajanus. VM Hamme is de zestiende club uit zijn loopbaan.

 

Succes in Turkije dan. Jeremain Lens moet het bij Besiktas in de competitie vooral doen met een reserverol, maar de aanvaller die in het seizoen 2007/08 floreerde in Nijmegen liet afgelopen donderdag zien dat hij het nog niet is verleerd. In de Europese wedstrijd tegen Sarpsborg boog Lens eigenhandig een 2-0 achterstand om door na rust eerst 1-2 te maken, vervolgens de assist op de 2-2 te geven en in de slotfase ook 2-3 te maken.

 

 

We blijven even in Turkije, want Moestafa El Kabir is weer eens aan het scoren gegaan bij Ankaragücü. De dertigjarige aanvaller begon wat twijfelachtig aan het seizoen met twee goals in zeven duels en raakte daarna kort geblesseerd, maar sindsdien vallen de goals bijna iedere week. In de laatste vijf duels scoorde El Kabir vier keer, onder andere tegen Fenerbahçe (1-3 winst) en Besiktas (1-4 nederlaag). Ook afgelopen vrijdag was het raak tegen Rizespor (1-1). Nu El Kabir scoort als een trein overweegt de club de naam de veranderen in Ankaragücügücü.BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS