LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

11-02-2018 21:45 UUR Door: Redactie

HGHM: prachtredding van Cillessen, Barreto scoort in Italië


Vaak als het gaat over ex-NEC'ers hebben we het over een vage naam die ergens in Singepore op een afgelegen veldje zijn wedstrijdjes speelt, maar er zijn ook succesverhalen. In deze aflevering van Hoe Gaat Het Met onder meer een glansrol voor Jasper Cillessen, een goal van Edgar Barreto en Leroy George die de assistskoning is in Australië.

Omdat Marc-André ter Stegen de eerste keeper is bij Barcelona moet Jasper Cillessen het doen met wedstrijden in het Spaanse bekertoernooi. Dat deed 'Jappie' afgelopen donderdag tegen Valencia. Met een fantastische redding hield hij de 0-1 voorsprong in stand. Barcelona won uiteindelijk met 0-2 na een eerdere 1-0 in Barcelona. Spaanse media spraken van 'de redding van zijn leven' en noemden Cillessen een reservedoelman van het allerhoogste niveau. Zie hieronder de redding.


Dan over naar België. Daar is Anthony Limbombe nog altijd goed bezig bij koploper Club Brugge. De aanvaller is vaste kracht, scoorde al vijf keer en leverde zeven assists. Waarschijnlijk nog opmerkelijker is het succes van Taiwo Awoniyi. De huurling van Liverpool stond even droog bij Moeskroen, maar liet zich zondag weer zien. Twee goals en een assist tegen Standard Luik, maar het was niet genoeg voor de zege. Standard won met 4-3.

 

In Italië had Edgar Barreto zondag een groot aandeel in de zege van Sampdoria op Hellas Verona (2-0). De Paraguayaan kopte zijn ploeg naar de voorsprong en zag deze in de slotfase verdubbeld worden. Het was voor Barreto zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Met Sampdoria staat hij knap zesde, net boven AC Milan. Ondertussen geniet Bram Nuytinck bij Udinese. De verdediger is vaste kracht achterin en staat op de tiende plaats.

 

 

We eindigen down under bij Leroy George en Brett Holman. De twee speelden voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar: Melbourne Victory van George tegen Brisbane Roar van Holman. Laatstgenoemde won én scoorde. Massimo Maccarone opende na zeven minuten de score en leverde de assist bij de 0-2 van Holman. James Troisi deed in de slotfase iets terug voor de ploeg van George. George staat overigens wel bovenaan het assistsklassement met elf assists.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS