LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-09-2020 14:23 UUR Door: Cas Jansen

HGHM: Nieuwe clubs voor Dumic, Mayi en Falkenburg


Overal staat iedereen weer te popelen voor de start van alle grote competities; dit vraagt om een nieuwe editie van ‘Hoe gaat het met?’ Met deze keer aandacht voor onder andere Dario Dumic, Kevin Mayi, Erik Falkenburg en Todd Kane.

 

Na drie seizoenen met veel wisselvallige momenten heeft oud NEC’er Dario Dumic eindelijk een nieuwe club gevonden waar hij een vast contract krijgt. FC Twente neemt de verdediger over van FC Utrecht. Lang gingen er geruchten dat Dumic de Domstad zou verlaten voor een club uit Rusland. Nadat Dumic er niet uit wist te komen met de bijbehorende Russische club sloeg Twente toe. De club uit het Oosten contracteerde de verdediger voor twee seizoenen met een optie voor nog één seizoen.

 

 

Ook voormalig NEC-spits Kévin Mayi dwong een transfer af. De spits had een goede tijd in het shirt van Stade Brest. In zijn tweede seizoen wist hij te promoveren uit de Ligue 2 naar de Ligue 1. Ondanks de goede prestaties in dat seizoen kreeg hij het jaar erop weinig speeltijd. Daarom was het een goed moment om te vertrekken. Dit deed hij ook en verhuisde naar Turkije. Mayi staat tot de zomer van 2021 onder contract bij Ümraniyespor.

 

 

Recent contracteerde concurrent Roda JC een nieuwe aanvallende middenvelder. Erik Falkenburg is zijn naam. De nummer 10 die een half seizoen in Nijmegen speelde kwam over van Ado den Haag waar hij zijn laatste drie seizoenen speelde. Door zijn vertrek bij ADO Den Haag verlaat hij ook ex-NEC’er John Goosens.  Voor Falkenburg is Roda zijn achtste (!) club uit Nederland.

 

 

Na maar liefst acht keer uitgeleend te zijn vond Todd Kane een jaar geleden eindelijk een vaste club. In de zomer van 2019 tekende de rechtsback een contract bij Queens Park Rangers die uitkomen in de Championship. Hij onderging gelijk een goed seizoen. Kane wist maar liefst 29 keer op het veld te staan. Ook komend seizoen ziet het er weer veelbelovend uit.

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS