LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

25-02-2020 15:17 UUR Door: Cas Jansen

HGHM: Dumic beslissend, Roman gestremd door Coronavirus


In een periode waarin NEC belangrijke wedstrijden te spelen heeft, gaan we even de aandacht verschuiven naar een aantal ex-spelers. In een nieuwe Hoe Gaat Het Met aandacht voor onder andere Sven Braken, Mihai Roman, Taiwo Awoniyi en Ali Messaoud.


Sven Braken had ongetwijfeld meer verwacht van zijn avontuur in Italië. De spits scoorde pas één keer voor Livorno. Bovendien werd de trainer eerder dit seizoen ontslagen en vervolgens teruggehaald omdat zijn opvolger ook werd ontslagen. Braken zat afgelopen weekend niet bij de selectie. Door een trainerswissel bij Udinese speelt Bram Nuytinck sinds november alles. Met nu drie gelijke spelen op rij staat Udinese momenteel vijftiende in de Serie A. Drie plekken onder Udinese staat het Genoa van Lasse Schöne. Met acht punten in de laatste vijf wedstrijden begint Genoa langzaam weg te klimmen uit de degradatiezorgen.

 


In Roemenië spelen een paar ex-spelers van NEC, onder andere Mihai Roman. Afgelopen zomer keerde hij terug bij CS Universitatea Craiova. Hier wist hij tot nu toe negen wedstrijden te spelen en drie keer te scoren. Momenteel mag Roman echter niet meedoen met de trainingen van zijn club. Hij bleek last te hebben van hartproblemen, maar zijn vliegreis naar Italië, waar hij gecheckt zou worden, werd afgelast vanwege het daar heersende Coronavirus. Anass Achahbar belandde afgelopen winter ook in Roemenië. Na een half jaar bij FC Dordrecht, waarin hij weinig potten kon breken, tekende de Marokkaans-Nederlandse spits afgelopen winter een contract bij ACS Sepsi OSK. Hier scoorde hij vooralsnog eenmaal in vier wedstrijden. Twee weken speelde Achahbar tegen Reagy Ofosu. Ofosu doet het momenteel beter. Met vijf goals is hij regelmatig beslissend voor zijn club FC Botosani.Dichterbij kwam Dario Dumic weer eens positief in het nieuws. De verdediger werd afgelopen zomer door FC Utrecht uitgeleend aan SV Darmstadt 98. In de 2. Bundesliga mistte Dumic nog geen duel. Bovendien maakte hij afgelopen weekend met zijn vierde treffer van het seizoen de winnende treffer tegen FC Nürnberg. Een niveautje lager, bij VfR Aalen, speelt Marcel Appiah. Hij kwam vorige zomer over van de welbekende Amerikaanse club Birmingham Legion FC. In de Bundesliga bij FSV Mainz 05 vinden we Taiwo Awoniyi terug. Hij komt hier niet veel aan spelen toe waardoor zijn doelpuntensaldo nog steeds op nul staat.

 

 

Na twee jaar bij Excelsior verkaste Ali Messaoud afgelopen zomer naar Vendsyssel FF. In Denemarken is de aanvallende middenvelder prima op stoom. In veertien wedstrijden scoorde Messaoud zes keer. Zijn ex-ploeggenoot in Rotterdam was Ryan Koolwijk. De middenvelder is sinds afgelopen zomer basisspeler bij AS Trencin in Slowakije. Daar treft hij met Ruben Ligeon, Gino van Kessel en Menno Bergsen drie landgenoten.

 

 

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS