Er is de afgelopen weken weer genoeg gebeurd op de buitenlandse velden voor een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met? Zo blijft Edgar Barreto nog even in Italië en aast Christian Santos juist op een vertrek uit Spanje.

De kans dat Edgar Barreto ooit nog als speler terugkeert bij NEC is vorige week flink afgenomen, want de Paraguayaan verlengde zijn contract bij Sampdoria met een jaar tot medio 2019, met een optie voor nog een seizoen. Mocht Barreto tot 2020 in Italië blijven, is hij 36 en zit zijn carrière er grotendeels op. De middenvelder zei onlangs dat hij ook graag in een andere rol zou willen terugkeren in Nijmegen. Met Sampdoria staat hij op een knappe zevende plaats in de Serie A.

De goede prestaties van Anthony Limbombe bij Club Brugge zijn niet onopgemerkt gebleven. De 24-jarige ex-NEC’er is namelijk voor het eerst opgeroepen voor het nationale team van België voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië van 27 maart. Limbombe speelt bij Club als linkermiddenvelder in een 3-5-2-systeem.

Ook in België: daar kreeg Taiwo Awoniyi in de wedstrijd van Moeskroen tegen Lokeren een rode kaart wegens een elleboogstoot, waardoor hij de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Eupen miste.

In Australië is Leroy George misschien wel aan een van zijn beste seizoenen uit zijn loopbaan bezig. In 26 officiële duels scoorde de aanvaller negen keer en leverde hij veertien assists. Zondag opende hij namens Melbourne Victory de score tegen Central Coast Mariners en leverde hij de assists bij de 2-0. Zijn ploeg won met 5-2 en staat op de derde plaats in de A-League.

Bekijk hieronder de goal (0:00) en de assist (1:00) van George:


Christian Santos lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij het Spaanse Alavés. De spits speelde op 21 december 2017 voor het laatste en zat de laatste weken alleen in een bekerwedstrijd een keer op de bank. Volgens Spaanse media had de Venezolaan zelfs een vertrek naar Rusland, de VS of China overwogen, maar hij bleef bij Alavés. Een vertrek in de zomer is aannemelijk, gezien zijn uitzichtloze situatie.

Met Moestafa El Kabir gaat het de laatste weken sportief minder goed. Op 3 februari maakte hij tegen Malatyaspor nog zijn enige goal van het seizoen, maar daarna is hij door zijn club Antalyaspor uit de selectie gezet. Volgens Turkse media zou El Kabir kampen met overgewicht, maar dat bestrijdt de aanvaller op social media. "We denken voorlopig niet aan iets positiefs als het om El Kabir gaat", zei technisch directeur Hamza Hamzaoglu begin deze maand over El Kabir.

Dan nog even naar Roemenië, waar Mihai Roman het seizoen op huurbasis afmaakt bij Poli Timisoara. Of hij al gescoord heeft? Nee. Wel leverde de spits een assist in drie duels. Tegen zijn huidige werkgever Universitatea Craiova zat hij niet bij de selectie. Timisoara is nu bezig aan de degradatie play-offs.