LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-02-2019 15:15 UUR Door: Sander Janssen

Herstelde Dijkstra ging uit zijn dak na 4-4 bij Go Ahead


Mart Dijkstra is na een korte afwezigheid weer terug bij NEC. De middenvelder liep tegen SC Cambuur een blessure aan zijn enkel op en miste de spectaculaire wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van vorige week (4-4). Tegen Almere City FC is Dijkstra weer inzetbaar.

 

"Bij Cambuur liep ik in de eerste helft een blessure op", herinnert Dijkstra zich. "In de tweede helft deed het al een beetje pijn, maar ik kon nog spelen. De dag erna kon ik er niet op lopen, dus toen moest er even goed naar gekeken worden. Bleek een blessure te zijn, dan moet je even een pas op de plaats maken."

 

Dijkstra had nog hoop om de wedstrijd tegen Go Ahead te halen. "Ik heb de eerste trainingsdagen binnen wel wat dingen kunnen doen en de reactie was prima, maar je moet altijd oppassen. Mijn enkelbanden waren verrekt, daar moet je voorzichtig mee omgaan. Je wil niet nog een keer door je enkel gaan. Dus gecontroleerd trainen en telkens kijken wat de reactie is. Het herstel ging eerst snel en stagneerde daarna een beetje. Dan word je wat onrustig. Ik hoopte ergens nog Go Ahead te halen, maar het kwam te vroeg."

 

Juichen

Vanaf de tribune zag Dijkstra NEC dramatisch starten tegen Go Ahead, maar uiteindelijk wel een punt pakken. "Bizar, zeker in het eerste kwartier. Gelukkig blijf je in de wedstrijd en is er nog van alles mogelijk. Als je vier goals maakt, dan moet je een wedstrijd winnen. Ik beleef het dan vanaf de tribune wel anders, maar ik wil altijd winnen. Toen het 4-2 stond maakte ik me wel zorgen, maar bij de 4-4 hield ik me niet in. Ik hoor vanzelf wel van de stewards dat ik niet mag juichen."

 

Dijkstra meldde zich maandag weer op het trainingsveld. "Dinsdag was het even afwachten wat de reactie zou zijn, maar het bleef rustig. Dan weet je dat je dit aankan. Woensdag heb ik weer met de groep meegedaan, dus met donderdag erbij twee keer. Het voelt goed, ik kan spelen. Het is aan de trainer, ik zie wat hij beslist. Ik ben blij om erbij te zijn en ben gretig."

 

Aangezien Almere vijf punten meer heeft dan NEC is het belang vrijdag groot in De Goffert. "Je schiet er heel weinig mee op als je weer gelijkspeelt. Ik heb er veel vertrouwen in en we hebben genoeg kwaliteiten om Almere te verslaan, maar als we de wedstrijd ingaan met de gedachte dat we het wel even gaan winnen, kan het zomaar heel lastig worden. We moeten er vol voor gaan."

 

'Nieuwe baan'

Dan was er ook nog het 'nieuws' dat Dijkstra al weet wat hij na zijn carrière als voetballer gaat doen. In een spotje van sponsors NasWerkt en Personato opperde ploeggenoot Ole Romeny namelijk dat de middenvelder het weleens goed zou doen als presentator van De Wereld Draait Door "omdat hij van alles zo veel weet", terwijl Rens van Eijden een optie zou zijn als toekomstig algemeen directeur.

 

Dijkstra: "Ik focus me nu op de wedstrijd, wat ik later ga doen, hoop ik me pas over een paar jaar mee bezig te houden. Daar ben ik nog niet oud genoeg voor. Maar presentator van De Wereld Draait Door? Als ik nu zou weten dat ik dat na mijn carrière mag gaan doen, teken ik ervoor. Ik denk dat het lijkt alsof ik veel weet omdat Ole zelf niet zo veel weet, haha. We moeten het maar met een knipoog zien."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS