LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-01-2018 22:14 UUR Door: Julian Paardekooper

Heinloth: "Verschil is er wel degelijk"


NEC heeft vrijdagavond in de eigen Goffert Go Ahead Eagles gemakkelijk opzij gezet. Na een uur spelen was het duel al beslist. Michael Heinloth speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd en dus ging ForzaNEC.nl met de verdediger in gesprek.

 

Na een kleine twee weken heeft Lijnders het spel al aardig naar zich toe getrokken. "We hebben een goede voorbereiding gehad in Spanje met twee hele goede oefenwedstrijden. De trainer heeft ons in korte tijd echt aangeleerd hoe hij wil voetballen. Daardoor gingen we met een goed gevoel deze wedstrijd in en hebben  Lijnders laten zien dat we ook daadwerkelijk een goede voorbereiding gedraaid hebben."

 

"We scoorden dan wel de 1-0 maar we zaten niet echt lekker in de wedstrijd. We kregen de 1-1 te makkelijk tegen maar we herstelden ons vervolgens goed. Na een half uur kwamen we lekkerder in de wedstrijd te zitten en kregen we een aantal aardige mogelijkheden. We scoorden voor rust nog de 2-1 en dan ga je toch lekkerder de rust in. We vertelden elkaar dat we op deze voet verder moesten en dat hebben we uitstekend gedaan. We speelden kort op elkaar en lieten het balletje rollen. We maakten vervolgens nog drie treffers en kunnen met een goed gevoel terugkijken op dit duel. Maar niet te lang, want maandag wacht FC Oss alweer."

 

"Het verschil is niet heel groot, maar is er wel degelijk. Deze coach wil dat we meer druk uitoefenen terwijl we onder Bogers vaak meer voor zekerheid kozen. Ik denk dat dat een goed concept is, zeker voor ons als een van de beste teams van de competitie", aldus Heinloth over het verschil tussen het spel onder Bogers en Lijnders.

 

"Het is zeer intensief om dit negentig minuten lang vol te houden, maar als we elke week zo kunnen spelen als vandaag is dat prima te doen. We beslissen het duel binnen een uur, scoren vier goals binnen 20 minuten en leggen Go Ahead al snel over de knie. We moeten deze tactiek zo lang volhouden als we kunnen en dan zullen we wedstrijden sneller kunnen beslissen als in de eerste seizoenshelft.", besluit een goedlachse Heinloth.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS