LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

22-03-2018 21:11 UUR Door: Redactie

Groeneveld: "Zuur verlies, maar wel blij met mijn goal"


Arnaut Groeneveld kan met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut bij Jong Oranje. De Nederlandse talenten verloren wel met 1-4 van Jong België, maar de aanvaller van NEC scoorde en maakte een goede indruk.

"Het is zuur dat je verliest, maar ik ben wel blij met mijn goal", zei Groeneveld na afloop bij FOX Sports. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Dat is voor mij fijn, maar de teleurstelling over de nederlaag overheerst wel."

"Er waren fases in de wedstrijd dat we domineerden", vervolgde Groeneveld. "Zo zie je maar, het is internationaal voetbal en dan tellen alleen de goals. Zij kwamen een paar keer voor ons doel en slachtten ons af. Dat hebben wij nagelaten."

Aanstaande dinsdag speelt Jong Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Andorra. "Ik ga met vertrouwen die kant op, ook al hadden we met 10-0 verloren. Ik blijf in het elftal en in mezelf geloven. Ik kom hier niet voor spek en bonen. Ik wil op het hoogste podium laten zien wat ik kan."

Bondscoach Art Langeler genoot van Groeneveld, die met veel vertrouwen speelde. "Dat siert hem. Ik vind het ook wel mooi. Ik vond dat hij goed en dreigend speelde. Soms overdreef hij nog wel een beetje, maar daar was hij niet de enige in. Van hem kun je in ieder geval zeggen dat hij rendement heeft gehad."

Vrijdag komen de ploeggenoten van Groeneveld bij NEC in actie tegen De Graafschap. "Ik twijfel nog of ik erheen ga. Ze spelen 's avonds en ik moet ook nog rust pakken, want we vliegen nog naar Andorra. De kwalificatiewedstrijd is voor mij ook belangrijk. Ik denk dat ik het op televisie kijk."

Foto: screenshot FOX SportsBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS