LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-08-2017 20:47 UUR Door: Martijn Soetekouw

Groeneveld zorgt voor overwinning tegen Al Jazira


NEC speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Al Jazira onder leiding van de Nederlandse coach Henk ten Cate. In Weurt wist NEC met 2-1 te winnen.

Aan de Nijmeegse kant ontbrak Gregor Breinburg, hij zat ziek thuis. Daarnaast is er belangstelling voor hem van o.a. NAC en Willem II. Ook Anass Achahbar ontbrak bij de wedstrijdselectie, hij heeft een snee in zijn voet opgelopen en heeft vijf hechtingen moeten ondergaan. Hij is bezig met revalideren.

Al snel in de eerste helft kon Al Jazira bijna profiteren van een zwakke terugspeelbal, maar was het Smits die de bal kon tegenhouden. Niet veel later kon de spits van Jazira de bal volleyen, maar die belandde over de goal. Na ruim een kwartier spelen kon Sleegers vanaf de rand van de zestien uithalen, maar dit resulteerde niet in een goal. Beide teams gingen rusten zonder doelpunten.Aan het begin van de tweede helft wisselde Al Jazira vier keer, NEC ging onveranderd van start na rust. Na vier minuten spelen was het Groeneveld die de bal op de penaltystip aangespeeld kreeg en de bal in één keer binnenschoot. Even later had Sleegers een grote kans op de 2-0, maar hij stuitte op de keeper. Ook Grot kreeg een grote mogelijkheid om te scoren, maar hij schoot voorlangs. Na een uur spelen wordt Buwalda afgetroefd op de achterlijn, waarna de spits van Al Jazira de gelijkmaker kon scoren.


Smits kon een paar keer zijn dienst bewijzen met uitstekende reddingen oog in oog met de tegenstander. Na 65 minuten spelen was het nogmaals Groeneveld die koel afrondde na een goede steekbal van Joppen: 2-1. Vlak voor tijd mocht de 18-jarige Lowie van Zundert (spits van Jong NEC) invallen voor Grot. Al snel na zijn invalbeurt kon hij zijn officieuze debuut opluisteren met een goal, maar hij schoot voorlangs.

Scoreverloop:
'49 Groeneveld 1-0
'59 Romario 1-1
'65 Groeneveld 2-1

Opstelling NEC: Smits; Heinloth, Buwalda, Golla, Joppen; Bikel, Kadioglu, Dijkstra; Groeneveld, Grot (82' Van Zundert), Sleegers.

Foto's: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS