LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

14-05-2017 18:33 UUR Door: Joram Janssen

Groeneveld: "We maken een goede kans in de play-offs"


Arnaut Groeneveld maakte tegen SC Heerenveen zijn eerste Eredivisiedoelpunt en zijn eerste doelpunt voor NEC en stuurt zijn ploeg daarmee met een goed gevoel de play-offs voor promotie/degradatie in. Hij is tegenover FOX Sports tevreden met de overwinning.


"Ik heb het als een goede wedstrijd ervaren. We hebben het Eredivisiebehoud natuurlijk nog niet op zak, maar ik denk dat we hierdoor met een goed gevoel naar de play-offs gaan. Maar ik had toch wel gehoopt dat Sparta Rotterdam zou verliezen of gelijkspelen. Je hoopt altijd op een stunt."


NEC is in goede vorm na twee overwinningen op AZ en SC Heerenveen. Daarvoor moet er haast wel iets veranderd zijn sinds Ron de Groot het overnam van de ontslagen Peter Hyballa. "Dat is altijd heel moeilijk te omschrijven. Ik ben wel een voorstander van het 4-3-3-systeem en ik denk meerdere jongens uit het team ook. Dat is wel een cruciaal punt." Toch denkt Groeneveld dat de Duitser met een goed gevoel op de bank naar de tv zit te kijken. "Hyballa is zeker wel blij dat we twee keer gewonnen hebben. Ik ken hem en het is een man die veel voor de club heeft gedaan."


NEC kan nu met veel zelfvertrouwen afreizen naar FC Emmen aanstaande donderdag. "Ja, ik denk dat de ploeg vertrouwen heeft en dat ook uitstraalt op het veld. We hebben de laatste twee wedstrijden niet van de minste ploegen gewonnen. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn. Dus ik denk dat we een goede kans maken in de play-offs. Ik zeg dat we in de Eredivisie blijven."BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS