LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-03-2018 23:19 UUR Door: Sander Janssen

Groeneveld onthult 'wondermiddel' na nieuwe glansrol


Arnaut Groeneveld stapte vrijdagavond na de 3-0 zege van NEC op FC Volendam met een bos bloemen van het veld na uitgeroepen te zijn tot Man of the Match. Met een goal en een assist was de 21-jarige aanvaller opnieuw belangrijk en na afloop onthulde hij een van de dingen die hem helpt om zo goed te presteren.

"We krijgen hier eten voor de wedstrijd, maar daar ben ik eigenlijk niet zo fan van", zei Groeneveld tegen ForzaNEC.nl. "Dus ik neem eten van thuis mee. Mijn vader had laatst gekookt en Greg (Breinburg, red.) zei dat hij ook wel wat wilde. Voor het duel met Volendam had hij dus extra veel gemaakt. Kip kerrie met rijst, echt lekker. Misschien moet hij voor het hele team gaan koken. Mijn ouders zijn gescheiden en koken allebei voor me. Als ik het huis uitga, moet ik dat dus zelf leren, haha. Mijn moeder maakt vaak Afrikaans eten en mijn vader van alles wat. Ik hou van lekker eten."

Hattrick
Mede dankzij de kookkunsten van pa heeft Groeneveld dit seizoen dus al vaker een goede wedstrijd gespeeld. Met een goal en een assist tegen Volendam sloeg de aanvaller weer aan het tellen. "21 wedstrijden… uit mijn hoofd 13 assists en 10 doelpunten. Ik had hier ook met een hattrick kunnen staan, want ik kreeg na rust nog kansen op meer. Ik wil altijd meer, maar ik denk wel dat ik goed heb gespeeld."

Met zijn corners en vrije trappen zorgt Groeneveld geregeld voor gevaar. In Waalwijk vielen er twee goals uit en tegen Volendam benutte de aanvaller zelf een vrije trap om na rust uit een dood spelmoment Guus Joppen 3-0 te laten maken. "Ik heb een goede trap, dat is een wapen. Het is een kwestie van gevoel, van goed neerleggen."

Rust
Voor NEC is er nu weinig tijd om uit te rusten, want maandag gaan de Nijmegenaren op bezoek bij Jong FC Utrecht. "Het is zaak om goed te herstellen. Ik ga samen met Frank en Calvin naar een saunaresort. Ik doe er alles aan om goed te herstellen. De trainer vindt het belangrijk, maar ik ook. Zeker na mijn blessure."

Van zijn rugkwetsuur heeft Groeneveld overigens geen last meer gehad sinds de behandeling in België bij Lieven Maesschalck. "Echt een fenomeen. Ik heb geen last meer, geen terugval. Ik heb zelfs het idee dat ik beter ben geworden door die blessure, want de oefeningen die ik toen moest doen, doe ik nu nog weleens. Daar word ik sterker van."

Jong Oranje
En dan was er nog Jong Oranje, waar Groeneveld vrijdag veel vragen over kreeg. Bondscoach Art Langeler nam hem voor het eerst op in de voorselectie. Voor Groeneveld nog geen reden tot juichen. "Ik was natuurlijk wel blij om te horen dat ik erbij zat, maar ik val pas van mijn stoel als ik er definitief bij zit. De voorselectie is een mooie erkenning en waardering. Ik ben er verder niet zo mee bezig geweest en heb me vooral op de wedstrijd gefocust."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS