LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-04-2018 22:30 UUR Door: Redactie

Groeneveld: "Jammer dat we de score niet uitbreiden"


NEC boekte vrijdag een moeizame zege op Helmond Sport (1-2) na een sterke start. Arnaut Groeneveld opende de score voor de Nijmegenaren en sprak tegenover FOX Sports over de wedstrijd.

"In de laatste fase van de wedstrijd moet je eigenlijk met twee doelpunten verschil voor staan, want dan is het wat makkelijker. Zij konden nu nog drukken en proberen een goal mee te pikken. We begonnen goed, dan is het extra jammer dat we het niet uitbreidden."

Er leek met een 0-2 op het scorebord niets aan de hand voor NEC. Toch werd het nog een lastige wedstrijd. "Ik denk niet dat het paniek was. We willen heel graag. Als je met 0-2 voor staat, loert op 0-3 en dan de 1-2 om de oren krijgt, krijg je even een klap. Maar ik denk dat we ons goed gemanifesteerd hebben. Deze wedstrijdjes heb je ertussen. Drie punten, op naar maandag."

Op enkele momenten in de wedstrijd leken verdediging en aanval elkaar even niet te begrijpen. Sommige spelers zetten druk, andere liepen achteruit. "Ik had het ook meegekregen. Er was wat onenigheid. Een paar jongens wilden naar voren, terwijl anderen juist wat terughoudender spelen. Dat heb je weleens. Dit gebeurt niet vaker."

Of NEC na deze zege meer vermoeid is voor het duel met Jong Ajax? "Ik denk dat het wel meevalt. Als er zo'n belangrijke wedstrijd op het programma staat, zal je weinig moeite hebben om jezelf op te laden. Wat ik van het overspelen vind? Terecht. Zij hebben een speler opgesteld die niet speelgerechtigd was. Dat is niet volgens de regels."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS