LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-09-2019 13:38 UUR Door: Redactie

Gesthuizen verwacht lastig uitduel: "Weten wat Den Bosch gaat doen"


François Gesthuizen heeft met NEC ruim een week rustig kunnen doortrainen tijdens de interlandperiode. De Nijmegenaren kwamen niet in actie. Nu wacht een drukke periode met drie wedstrijden in acht dagen, te beginnen vrijdagavond met een bezoek aan FC Den Bosch.

 

Anderhalve week geleden deed NEC nog zaken op de transfermarkt door Zian Flemming en Etien Velikonja binnen te halen. “Ik denk dat we beter zijn geworden”, sprak Gesthuizen voor de camera van RN7. “Er is een aantal jongens vertrokken en er zijn er een paar bij gekomen. De 10-positie was voor ons een must. Zian brengt veel energie, kop- en stootkracht met zich mee. Zo’n type hadden we nodig. Etien is ook echt een teamspeler. Hopelijk kan hij dat koppelen aan doelpunten. Beiden zijn fit en beschikbaar.”

 

Den Bosch heeft na vier wedstrijden nog niet gewonnen en bungelt onderin. “Je staat waar je staat, dat zal een reden hebben. Ze zijn niet goed gestart, maar dat wil niet zeggen dat ze een slechte ploeg hebben. Ze hebben wat problemen gehad met blessures en er was een hoop gedoe over de overname. We denken genoeg informatie te hebben om te weten wat ze gaan doen. Den Bosch-uit is een hartstikke lastige wedstrijd.”

 

Met het vertrouwen bij NEC zit het wel goed, zou je zeggen na twee zeges op rij. “Het is altijd lekkerder als je wedstrijden wint, maar we moeten niet onder stoelen of banken schuiven dat het ook niet heeft tegengezeten in die wedstrijden. We moeten niet de vlag uithangen en de polonaise lopen. Beide voetjes op de vloer en ervoor zorgen dat we een goed weekend krijgen.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS